23.08.2024.

00:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Mitrović: Partizan je pokazao koliko je opasan! Nema opuštanja u revanšu (VIDEO)

Srpski defanzivac je uspešno komandovao odbranom belgijskog tima, koji je uspeo da sačuva svoju mrežu i pored nekoliko ozbiljnih prilika crno-belih. Ipak, iz Beograda se vraćaju sa pobedom, pa mirnije mogu da čekaju revanš na svom stadionu naredne srede.

- Težak meč, kao što smo i očekivali. Drago nam je zbog pobede, ali svesni smo da ništa još nije gotovo. Čeka nas drugo poluvreme u Gentu i dobro je da nosimo dobar rezultat iz Beograda. Definitivno smo mogli i bolje da odigramo, imali smo još neke šanse, ali imali su ih i oni. Moramo da se dobro spremimo za revanš, jer je prvi i osnovni cilj kluba da igramo u grupnoj fazi evropskog takmičenja - rekao je Mitrović.

Naš nekadašnji reprezentativac je izneo pohvale na račun srpskog viceprvaka.

- Nije me Partizan iznenadio, znam da imaju individualni kvalitet. Polako usvajaju zahteve koje im novi trener postavlja, kao i mi. U nekoj smo vrsti prelaznog perioda, otišlo nam je četiri-pet jako važnih igrača. Tu su neki novi momci, još se tražimo. Ipak, najvažnije je da čak i u toj situaciji pobeđujemo - poručio je Mitrović, a potom dodao:

Jedino nisam očekivao da će crno-beli na početku izaći visoko, nismo bili spremni na to, brzo smo se adaptirali. Kasnije su i oni fizički pali, izgubili su tu moć da nas pritiskaju presingom po celom terenu, što smo mi iskoristili i lakše prolazili njihovu prvu liniju. To je naša igra, takva je i belgijska liga. Igra se u tranziciji, fizički jako, sa puno trčanja... Pokušaćemo i drugu utakmicu da uvedemo u ritam koji nam odgovara, tako da na površinu isplivaju naši kvaliteti.

Informer

 

Iskusni štoper žali što se u Humskoj igralo pred praznim tribinama.

- Biće drugačija atmosfera u Gentu. Imamo super podršku, izuzetno lep stadion, mislim da će gostujući igrači i navijači uživati. Nadam se jednoj lepoj predstavi, ali našem prolasku dalje - naglasio je Mitrović.

On je priznao da nije upoznat s tim da "parni valjak" nikada nije slavio protiv ekipa iz Belgije.

- Nisam znao za taj podatak. Eto, nisam ni ja nikada pobedio na ovom stadionu, pa sam sada srušio tu tradiciju. Nisam srećan baš zbog te informacije, ali daćemo sve od sebe da nastavimo taj niz - podvukao je Mitrović.

Informer

 

Bivši prvotimac Metalca, Kortrajka, Benfike, Frajburga i Strazbura imao je, pre povratka u Gent, epizodu u Hetafeu.

- Bio sam u nekom neodlučnom trenutku u Španiji. Razmišljao sam šta i dalje u karijeri, ostalo mi je bilo još nekoliko meseci ugovora, želeo sam da ga produžim... Međutim, Gent je izašao sa neverovatnom ponudom, da potpišem na dve plus jednu sezonu, što je u mojim godinama izuzetno. Pokazali su koliko me poštuju na taj način, nisam mogao to da odbijem. Ovo je klub koji mi je dao najviše u karijeri, proživeli smo neke fenomenalne trenutke zajedno i nadam se da ćemo nastaviti da pišemo istoriju, kao što smo u mom prvom mandatu - zaključio je Mitrović.