23.08.2024.

17:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Rekli su mi da neću pogrešiti ako dođem u Partizan! Ajzea Majk: Daću sve za tim, mislim da smo savršen spoj!

Ekipa iz Humske je u novoj sezoni promenila praktično čitav roster, izuzev Balše Koprivice koji je jedini član iz prethodne sezone. Partizan je u poslednja dva meseca doveo poprilično jaka i zvučna pojačanja, a jedan od njih je upravo kanadski košarkaš, Ajzea Majk.

Doskorašnji igrač francuskog Burga veoma je zadovoljan što se priključio beogradskoj ekipi i što će u naredne dve sezone nositi dres crno-belih.

- Veoma sam zahvalan što sam deo ovog kluba koji ima tako prestižnog trenera. Navijačka baza je neverovatna i energična. Mislim da smo savršen spoj. Shvatio sam veličinu ovog kluba kada sam došao, video sam strast koja ga pokreće. U tome mi je pomogla priredba koja je organizovana za predstavljanje tima. Ovo je specijalna prilika što mogu da reprezentujem jedan ovakav klub - započeo je Majk u razgovoru za "Mocart sport".

Informer

Ajzea Majk

Potom se krilni centar osvrnuo i na poziv šefa stručnog štaba Željka Obradovića. Ajzea je naglasio da su pričali samo par minuta, te da mu je srpski strateg naglasio da u narednoj sezoni želi isključivo pozitivne rezultate.

- Raditi sa trenerom poput Željka Obradovića i igrati pred ovakvim navijačima su glavni razlozi zašto sam izabrao da dođem. Kada me je pozvao nismo pričali dugo, tek nekoliko minuta. Stavio mi je do znanja da želi da pobedi, a sebe smatram čovekom koja donosi pobedničke kvalitete u tim. Ništa mi specifično nije rekao oko moje uloge, radiću ono što mogu, kad mogu i dati sve za tim - naglasio je košarkaš Partizana.

Crno-beli su tačno mesec dana pre početka takmičenja započeli pripremni period u Maloj areni na Novom Beogradu. Sada sledi preiod adaptacije, upoznavanja i uigravanja, a bivši košarkaš francuskog Burga ističe da mu neće trebati previše vremena da se prilagodi.

Ne poznajem nikoga lično, ali sam sa nekima ukrštao puteve. Gledao sam Tajrika i Ifea, sa Dvejnom sam igrao u srednjoj školi. Išao sam na isti koledž kao i Sterling, ali je on diplomirao pre nego što sam ga ja upisao, međutim igrali smo sa istim momcima. Isto tako i Pokuom imam zajedničke poznanike. Sve u svemu, neće mi trebati dugo da ih sve upoznam - nadovezao se košarkaš crno-belih.

Informer

Košarkaši Partizana, Ajzea Majk u sredini

Minula godina u Burgu, u kojoj je prosečno po meču beležio 12,2 poena uz 3,7 skokova i 1,5 asistencija, daje mu veliko samopouzdanje za predstojeću sezonu.

Nosim dobar osećaj iz prošle sezone, iako je na kraju bilo i blagog razočarenja zbog ishoda finala. Igrao sam dobro celu sezonu, ali ne toliko dobro na samom kraju. Volim vreme koje sam proveo u Burgu, volim sve ljude tamo i nikada neću zaboraviti vreme koje sam proveo tamo - istakao je Kanađanin.

Krilni centar je naglasio da ima prijatelje iz Srbije, koju su mu rekli da neće pogrešiti ukoliko se priključi ekipi Partizana.

 - Uzbuđen sam, posebno zbog sezone kakvu sam imao. Neki su očekivali da postanem evroligaški igrač, neki možda i ne, ali sada se briše sve što sam dosada postigao. Imam priliku da uspostavim svoje ime u jednom od najboljih takmičenja na svetu. Imam prijatelje iz Srbije koji su mi rekli da ću napraviti grešku ukoliko ne pređem u Partizan - istakao je Ajzea.

Informer

Ajzea Majk

Za kraj, Ajzea je istakao šta navijači mogu očekivati od njega u sezoni koja je pred nama. 

- Neko sam ko pruža sve što je u njegovoj moći da pobedi bilo da je u pitanju igra u odbrani, trojke, prodori, dodavanja ili bodrenje saigrača. Samo želim da donesem dobru energiju u tim - zaključio je Ajzea Majk.

Kanađanin je juče na treningu doživeo povredu lista, ali po svemu sudeći, povreda nije ozbiljnije prirode.