23.08.2024.

21:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Kaboklo ipak ostaje u Partizanu!? Sve će biti jasno u narednim danima

Kaboklo nije bio na predstavljanju tima za novu sezonu "Crno-beloj simfoniji", pa su mnogi uvereni da je on precrtan, ali je potom predsednik "parnog valjka" Ostoja Mijailović u jednom intervju rekao da računa na pomenutog igrača. 

U međuvremenu su se pojavile informacije da se Brazilac obratio Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) kako bi dobio papire i postao slobodan igrač.

Ipak, kako je prenela stranica "pbg.news" poznata po proverenim informacijama iz Humske, Kaboklo nije dobio presudu i on je i dalje član crno-belog tima.

"Nije istina da je Bruno Kaboklo dobio presudu FIBA da je slobodan igrač, kako su danas preneli pojedini profili bliski jednom od uticajnih agenata u srpskoj košarci. Jedina istina u celoj priči jeste ta da je LOC (letter of clearance) za igrača zatražila ekipa iz Kolumbije (!?) i to verujemo dovoljno govori o ozbiljnosti Daniela Hazana, agenta Brazilca. Kaboklo nije slobodan igrač, Partizan nije dao saglasnost za dokument (LOC) i epilog priče očekuje se narednih dana" napisala je pomenuta Instagram stranica.

Inače, prethodnih dana pominjalo se da će Kaboklo verovatno nastaviti karijeru u Makabiju u Tel Avivu, koji mu je ponudio 1,7 miliona evra po sezoni. 

Klub iz Humske je poslednjih dana u centru pažnje i to zbog još jednog igrača Džejmsa Nanelija, s kojim je u međuvremenu i raskinuta saradnja.