24.08.2024.

13:02

Foto: Foto: Starsportphoto

Sport

Zoran Savić o Naneliju: Nije otišao zbog tuče sa Lazarevićem!

Savić je u opširnom intervjuu za "Mocart sport" govorio o brojnim temama, a jedna od njih odnosila se na status američkog šutera, koji je nakon dve godine u klubu napustio crno-bele. Džejmsu se ta odluka očigledno nije svidela, pa je u nekoliko oglašavanja udario po svom bivšem klubu, a naročito po predsedniku Ostoji Mijailoviću.

Sada je o ljubimcu "grobara" govorio i sportski direktor Partizana Zoran Savić. Iako se spekulisalo da su u Partizanu doneli odluku o okončanju saradnje sa Nanelijem posle onog čuvenog incidenta sa Stefanom Lazarevićem, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije kaže da to nije tačno.

- Jedna stvar treba svima da bude jasna. Džejms je ostavio veliki trag u Partizanu i svi ga volimo. Mnogo je dao klubu, imao je više nego solidnu sezonu, ali odluka da li nastavljamo sa njim nije doneta na osnovu tog incidenta u finalu ABA lige. Kao što sam rekao, mi smo se za rekonstrukciju odlučili mnogo ranije - kaže Savić.

Informer

Ipak, ni sam ne može da se načudi kako je moguće da dođe do sukoba dva košarkaša i to na dan odigravanja vrlo važne utakmice.

- Bilo je razgovora između Željka, Ostoje i mene, videli smo neke stvari u timu koje nam se nisu svidele i to je to. Glupo je da mi sudimo po njemu na osnovu tog incidenta, doduše to nikada u karijeri nisam video. Da se igrači potuku na dan utakmice. Kažem sebi da sam u košarci sve do sada video i doživeo, ali to nisam. Da ne ulazim u razloge što i kako se to desilo, ali recite mi veliki klub kao što je Real i Barselona... Da li bi oni otvorili neki postupak, da saznaju šta se dešava. Ja mislim da bi - dodaje Savić.

Informer

Naneli je u jednom momentu optužio klub da mu je ostao dužan novac, a Savić kaže da je Amerikanac ispoštovan maksimalno. I to ne samo u finansijskom smislu.

- Njegov neostanak u klubu nije vezan za incident. Moj posao je da napravim ekipu zajedno sa Željkom i predsednikom. Doneli smo odluku iza koje stojimo. Nanelija smo ispoštovali što se tiče ekonomske strane i zahvaljujemo se na svemu što je uradio za Partizan. Klub je funkcionisao pre njega, funkcionisaće i posle njega. Partizan je veći od svakog pojedinca - naglašava Savić u intervjuu za "Mocart sport".