25.08.2024.

14:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Vreme je za odlaske iz Humske! Partizan poslao štopera u Španiju!

Mladi defanzivac nije uspeo da se nametne i dobije minutažu kod trenera Aleksandra Stanojevića, pa je odlučeno da je rastanak trenutno najbolje rešenje. Posle samo šest meseci on se seli u Španiju, ali u drugoligaški rang, gde će igrati do narednog leta.

Kako prenosi portal "Telegraf", u ugovoru će biti uvrštena i klauzula, po kojoj će član Segunde imati mogućnost da u potpunosti otkupi visokog štopera, ukoliko sve tri strane budu zadovoljne.

Podsetimo, Kovačević je u Humsku stigao iz Čukaričkog, u finišu zimskog prelaznog roka, kao "bonus" i zamena za Mihajla Ilića, koji je prodat Bolonji. Prva opcija crno-belih i tadašnjeg trenera Igora Duljaja bio je Uroš Drezgić, ali pošto nije bilo moguće da on dođe, izbor je pao na momka iz Užica.

Minule polusezone činio je tandem centralnih bekova sa kapitenom Svetozarom Markovićem, a odigrao je ukupno 16 utakmica i postigao jedan gol.

Informer

Bojan Kovačević tokom večitog derbija

Povratkom Stanojevića na klupu "parnog valjka", promenio se i njegov status. Tokom priprema je i dobijao šansu, igrao i na turniru u Moskvi, ali je poslednji nastup zabeležio na generalnoj probi protiv Lokomotive, kada je postigao auto-gol.

Prednost je, uz Markovića, dobio novajlija Nihad Mujakić, a Kovačević od tada nije bio čak ni na klupi za rezerve. Sada, ipak, ima priliku za novi početak i dokazivanje u Španiji.