26.08.2024.

17:23

Foto: instagram cadizclubdefutbol

Sport

Štoper Partizana predstavljen u Španiji! Sledi dokazivanje u Kadizu (VIDEO)

Nije uspeo rođeni Užičanin da se nametne za mesto u timu Partizana kod trenera Aleksandra Stanojevića, a pošto nije želeo da sedi na klupi, ova opcija ispala je najbolja za sve. Prvi se crno-belima javio Kadiz i dobio visokog štopera do kraja sezone, a na leto će, ukoliko sve strane budu zadovoljne, imati i opciju da potpuno otkupi njegov ugovor.

Kovačević je danas prošao lekarske preglede, a potom stavio paraf na saradnju i zadužio dres sa brojem 14. Kasnije je odradio i prvi trening, a šef stručnog štaba Pako Lopez odlučiće da li će mu i kada dati priliku da se pokaže na terenu.

Za mladog defanzivca ovo je druga selidba u samo 12 meseci, pošto je zimus stigao u Humsku iz Čukaričkog. Predviđen je da bude "bonus" i zameni Mihajla Ilića, ali kod Igora Duljaja, a potom i Alberta Nađa, nije u potpunosti opravdao poverenje, jer je imao ozbiljnih kikseva.

Sada je na novom početku i to na Pirinejima, a u taboru "žutih", sudeći po objavama na društvenim mrežama, nisu krili oduševljenje što su ga doveli.

Informer

 

Za španske medije o Kovačeviću je pričao i Dejan Lekić (39), nekadašnji napadač Crvene zvezde, koji je kasnije igrao upravo za Kadiz, kao i za Osasunu, Sporting Hihon, Eibar, Đironu i Majorku.

- Poznajem Bojana, jer je igrao za Partizan i mladu reprezentaciju. Fizički je veoma dobar, učestvuje u igri, može da bude dobra opcija. Ne znam da li će baš odmah da bude starter, ali može mnogo da pomogne. Napadačima je vrlo neprijatno u borbi sa takvim defanzivcem, jer je brz i jak. Pritom, Kadiz nema štopera koji igra sa loptom, a on može to dobro da radi. Brzo će se adaptirati - rekao je Lekić za "El Desmarque".