27.08.2024.

09:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan otputovao u Belgiju! Stanojević poveo 23 igrača na revanš sa Gentom! (FOTO GALERIJA)

Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević poveo je ukupno 23 igrača, među kojima su 20 fudbalera i tri golmana. Njihova misija je jasna - nadoknaditi minimalni zaostatak od jednog gola iz Beograda i obezbediti mesto u grupnoj fazi ovog evropskog takmičenja.

Informer

Bibars Natho

Međutim, Partizan će morati da se suoči sa ozbiljnim izazovima. Korejski fudbaler Jung-Džun Goh, koji se povredio tokom prve utakmice, ostao je u Beogradu zbog nesposobnosti za igru.

Pored njega, u srpskoj prestonici su ostali i Frank Kanute, Aleksa Janković, Vukašin Đurđević, Nemanja Trifunović, kao i još nekoliko mlađih igrača koji su do sada uglavnom trenirali sa prvim timom.

U međuvremenu, ekipu su napustili Bojan Kovačević, koji je pozajmljen španskom Kadizu do sledećeg leta, kao i Janko Jevremović, koji je prosleđen u Železničar iz Pančeva, uz dogovor o podeli procenata od buduće prodaje.

Na put u Gent su krenuli golmani Aleksandar Jovanović, Milan Krunić i Nemanja Stevanović, dok će odbranu činiti Natan De Medina, Aleksandar Filipović, Milan Lazarević, Svetozar Marković, Nihad Mujakič, Mario Jurčević i Nikola Antić. Vezni red čine Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Aleksandar Šćekić, Stefan Kovač, Gajas Zahid, Žoao Grimaldo, Ksander Severina, Bibars Natcho, Ibrahim Zubairu i Ado Kalulu, dok su u napadu Đorđe Jovanović, Nemanja Nikolić i Mateus Saldanja.

Informer

Nikola Antić

Partizanovci su svesni da im predstoji izuzetno težak zadatak. Pobeda u Belgiji ne znači samo sportski uspeh, već i finansijski spas za jesen koja dolazi. U suprotnom, crno-beli bi mogli da se suoče sa ozbiljnim problemima na svim nivoima.