27.08.2024.

16:35

Foto: FK Partizan

Sport

Sve bliži odlazak Markovića iz Humske?! Sad i Česi ušli u trku za kapitena Partizana!

Ovog leta su u Humskoj dosad bili aktuelniji dolasci, nego odlasci, ali u samom finišu prelaznog roka Partizan bi lako mogao da ostane bez kapitena. Posle interesovanja Rajo Valjekana, ali i "opipavanja pulsa" Makabija iz Tel Aviva, sada su Česi iskočili u prvi plan.

Kako prenose tamošnji mediji, čelnicima i stručnom štabu Viktorije izuzetno se sviđa štoper "parnog valjka" i u njemu vide idealnu zamenu za defanzivca Robina Hranača (24), koji je juče prodat Hofenhajmu za osam miliona evra.

U tekstu portala "ISport.cz" navodi se da je Sveta dete kluba iz Humske, gde je prošao sve mlađe kategorije i kasnije nastupao za Olimpijakos i Larisu, pre nego što se vratio u tabor crno-belih.

Momak rođen u Bijeljini izrastao je u vođu tima, a kapitensku traku dobio je kod bivšeg trenera Igora Duljaja. Postao je stub odbrane i u prethodnom periodu mu se nije išlo ponovo preko granice.

Odbijao je Marković zimus ponude iz istočne Evrope, pre svega, od klubova iz Rusije poput Baltika i Rubina iz Kazanja, ali i od Slovana iz Bratislave.

Informer

Svetu Markovića večeras očekuje revanš protiv Genta

Prema nezvaničnim informacijama, nedavno ga je zaintrigiralo interesovanje Rajo Valjekana, s obzirom da je on stabilan član Primere, a igranje u evropskim "ligama petice" uvek je najveći izazov za svakog igrača.

Sada je u prvi plan iskočio Plzenj, mada još nisu poznati finansijski detalji, niti visina ponude. Trenutno se Svetina cena na tržištu kreće oko tri miliona evra, a ugovor sa "parnim valjkom" važi mu do 30. juna 2026.