28.08.2024.

09:00

Foto: Foto: Starsportphoto

Sport

I oni su igrali protiv Belgijanaca! Čaki i Voja za Informer: Partizan u Gentu mora da ide na sve ili ništa!

Partizan večeras u Gentu mora da ide na sve ili ništa! To je zajednička poruka bivših defanzivaca "parnog valjka", koji su tokom perioda provedenog u Humskoj imali priliku da igraju protiv klubova iz Belgije!

Nekadašnji kapiten i štoper crno-belih pružili su punu podršku šefu stručnog štaba i njegovim momcima pred najvažniju utakmicu u prvom delu sezone. Srpski viceprvak eliminisan je iz kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa mu je ovo i poslednja prilika da sebi obezbedi jesen na međunarodnoj sceni.

Popularni Čaki ima iskustva protiv Genta, jer je u sezoni 2021/22. bio deo tima koji se u grupnoj fazi susreo s ovom ekipom. I upravo je iskusni levi bek na fantastičan način zatresao mrežu na "Planet grup areni", kada je bilo 1:1.

- Ispratio sam prvi duel i šteta je što Partizan nije iskoristio bar jednu od odličnih šansi koje je stvorio u Beogradu. Nadam se da će u revanšu sreća da bude na našoj strani i da će se situacija preokrenuti. Ništa nije nemoguće. Poznajući trenera Stanojevića, siguran sam da će spremiti ekipu za žestoku borbu i da do poslednjeg minuta neće odustati od konačnog cilja, a ja im želim i navijam da u tome i uspeju - kaže Urošević u razgovoru za Informer.

Informer

Slobodan Urošević na meču protiv Genta 2021. godine

Slično razmišlja i Voja Stanković, koji je sa Stanojevićem sarađivao u njegovom prvom mandatu na klupi "parnog valjka".

- Sale će, pogotovo taktički, namestiti tim kako treba. Sigurno je uvideo sve vrline i mane protivnika, dobro ga analizirao. Međutim, sve će na kraju zavisiti samo od igrača i onoga što oni sprovedu na terenu. Biće im teško, Gent je čvrsta, jaka ekipa. Činjenica je da su propustili dobre prilike u Beogradu, a kada se to desi, onda obično budeš kažnjen. Nadam se da će sada momci uspeti da zbiju redove, jer je potrebno da odigraju praktično savršen meč da bi uspeli da prođu dalje. Pa makar na produžetke ili penale, kako god - poručuje doskorašnji prvotimac pančevačkog Železničara.

On po dobrom pamti okršaje sa Belgijancima, iako crno-beli nemaju nijednu pobedu protiv klubova iz ove zemlje.

- Tradicija nekada može da opterećuje, nije prijatno kada se čuje takav podatak, a opet ne mora ništa ni da znači. Takve stvari i postoje da bi se rušile. Neka se večeras ovim momcima vrati za sve prethodne propuštene prilike protiv belgijskih timova. Partizan mora da igra Evropi, makar do decembra, jer svi znamo koliko to znači za klub, navijače, ali i srpski fudbal. Svu sreću želim treneru i igračima, nadam se da će im se kockice ovog puta poklopiti - podvlači Stanković.

Informer

Crno-beli nemaju prava na grešku u Belgiji

Momak iz Vranja se osvrnuo i na onu čuvenu 2010. godinu, kada su Beograđani eliminisali Anderleht u Briselu na penale i plasirali se u Ligu šampiona, jer je upravo on postigao odlučujući gol sa bele tačke.

- Uh, kada se vratim na taj period i prisetim se samo ko je sve tada bio u ekipi... Od Saleta Ilića i Mladena Krstajića, preko mlađih koji su ponikli u Partizanu, igrača iz domaće lige... Jedini stranac bio je Kleo, koji je zaista mnogo doprinosio. To je sada zapravo najveći problem - objašnjava snažni defanzivac, a potom dodaje:

Informer

Voja Stanković iz perioda kada je igrao za Partizan

- Pre svega, žao mi je što je klub došao u situaciju da strepi za plasman u najslabije evropsko takmičenje, a krenuo je od kvalifikacija za Ligu šampiona. Da je bio malo bolji odabir igrača, da se napravila ekipa sa manje stranaca, siguran sam da bi sve bilo drugačije. Sada u timu ima tek nekoliko pravih partizanovaca. Nemam ništa protiv dovođenja stranaca, daleko od toga, ima tu nekoliko kvalitetnih igrača, ali većina ipak nije za ovakvu veličinu od kluba. Mali je broj onih koji su u Humskoj odrasli, ponikli, koji stvarno osećaju grb i dres koji nose - zaključuje Voja Stanković.