27.08.2024.

19:50

Foto: Informer

Sport

Partizanov tim za Gent: Dve promene u odnosu na Beograd, pomilovani Kalulu i Zahid u ulozi "desetke"!

Maštali su u Humskoj pred početak sezone da bi Partizan nakon više od decenije mogao da se vrati u Ligu šampiona. Bili su to nerealni dometi, ali je malo ko očekivao da crno-beli mogu da ostanu bez Evrope, a - mogu... 

Nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, potom i Ligu Evrope, četi Aleksandra Stanojevića je kao utešna nagrada ostala Liga konferencija, ali će se i za treće po važnosti UEFA takmičenje pošteno namučiti sutra u Belgiji. 

Gent je pre šest dana u Beogradu slavio minimalnim rezultatom i tako obezbedio pol poziciju pred sutrašnji revanš (18 časova). Jasno je svima da je meč na "Gelamko Areni" biti ili ne biti za crno-bele, zbog čega je za očekivati da će Aleksandar Stanojević na teren poslati ono najbolje što ima. 

Iako na raspolaganju ima 30ak igrača, trener Partizana nema mnogo prostora za manevar. U odnosu na meč u Beogradu očekuju se dve promene - Goh zbog povrede nije krenuo put Belgije, a na klupu se seli Ibrahim Zubairu. 

Informer

Među stativama će biti standardni Aleksandar Jovanović, dok će poslednju liniju činiti De Medina, Marković, Mujakić i Jurčević. U tandemu na sredini terena će delovati Arijaga i Stefan Kovač, a sve to omogući će Gajasu Zahidu da protiv Genta zaigra nešto ofanzivnije, odnosno, na svojoj prirodnoj poziciji - "desetke". 

Po krilu će delovati pomilovani Aldo Kalulu i Ksander Severina, a napad će predvoditi Mateus Saldanja. Upravo je nastup Brazilac jedini znak pitanja u sastavu Partizana budući da je Stanojević na konferenciji za medije istakao da snažni napadač ima problema sa povredom. Ipak, teško je očekivati da će bez najboljeg strelca crno-beli zaigrati u meču odluke. 

PARTIZAN (4-2-3-1) - Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Kovač - Severina, Zahid, Kalulu - Saldanja.