28.08.2024.

10:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Nova ponuda stigla u Humsku! Saldanja na pragu transfera u jednu od najjačih liga Evrope!

Prema poslednjim informacijama, koje saznaje "Telegraf", napadač crno-belih je u ozbiljnim pregovorima sa nemačkim Hofenhajmom, koji je pokazao ozbiljan interes da angažuje Brazilca.

Hofenhajm je navodno spreman da ponudi Partizanu obeštećenje od 6.000.000 evra, uz dodatne bonuse i procente, dok bi Saldanji bio ponuđen višegodišnji ugovor.

Iako ponuda možda nije tako atraktivna kao ona koju je nudila Siti grupa za prelazak u Al Džaziru, gde je Saldanja trebalo da zarađuje dva miliona evra neto po sezoni, Hofenhajmov projekat deluje dovoljno primamljivo za Brazilca.

Informer

Mateus Saldanja

Hofenhajm je ovog leta već pokazao ozbiljne namere na transfer tržištu, prodavši novopečenog nemačkog reprezentativca Maksimilijana Bajera Borusiji Dortmund za čak 28.500.000 evra.

Deo tog novca već je uložen u pojačanja poput Adama Hložeka iz Leverkuzena i Harisa Tabakovića iz Herte, ali izgleda da nisu završili sa pojačavanjem napadačkog kadra. Saldanja je očigledno sledeći na njihovom radaru.

Informer

Mateus Saldanja

Vremena je malo, s obzirom da prelazni rok u Nemačkoj traje do 30. avgusta, a dvojica Saldanjinih agenata, među kojima je i ključni portugalski posrednik Nuno Patrao, već su u Beogradu. Pregovori su u toku, a sudbina Mateusa Saldanje mogla bi da bude rešena u naredna dva dana, neposredno nakon meča sa Gentom.

Ostaje da vidimo da li će Partizan i Saldanja postići dogovor sa Hofenhajmom, ili će se njihov put nastaviti, makar iz nužde, na stadionu u Humskoj.