28.08.2024.

12:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizanov Amerikanac spreman: Mladi smo i gladni, želimo trofeje!

Američki plejmejker će u crno-belom dresu debitovati u Evroligi, jer je dosadašnju karijeru proveo u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Parni valjak" je ovog leta potpuno rekonstruisao igrački kadar i napravio izuzetno mladu ekipu, a to je, smatra Vošington, velika snaga tima.

Informer

Dvejn Vošington

- Momci ovde su sjajni. Zaista je nesvakidašnje da dođete u tim sa 14 novih igrača. Imamo nešto posebno. Drugi smo najmlađi tim. Neko će reći da je to neiskustvo, ali ja im kažem da smo mi gladni, želimo da učimo i slušamo. Gledam na prvu sezonu kao izazov, a ja volim izazove. Pitao sam sve što sam mogao, imamo iskusne igrače i trenera Želja. Svakim danom postajemo bolji. Cilj je da osvajamo trofeje - rekao je momak rođen u Frankfurtu.

Vošington nije gubio vreme, već je nekoliko dana pre "crno-bele simfonije" i predstavljanja javnosti stigao u Beograd.

Kaže da ga je tome naučio otac, svojevremeno takođe profesionalni košarkaš. Za to vreme je proučio prestonicu i izrazio oduševljenje novim mestom za život.

Došao sam ranije u Beograd, jer me je otac tako učio. Želeo sam da dođem ranije kako bih se upoznao sa gradom, trenerima, ljudima ovde. Potrebno je razviti naviku i na smeštaj i sve ostalo. Takođe, žena mi je trudna, pa smo želeli da se spremimo što pre. Hrana je super, našao sam nekoliko super mesta. I dalje učim, istražujem Beograd - kazao je Dvejn.

Informer

Novi bekovski tandem - Vošington i Karlik Džons

Svojevremeno igrač Indijana Pejsersa je 2021. bio nadomak stalnog mesta u rotaciji NBA tima, ali je onda usledio jako težak period ispunjen povredama. 

Posle dugih i čestih pauza teško se vraćao u staru formu, a to ga u debitanstkoj sezoni u Evropi čini još motivisanijim.

- Zahvalan sam na dobijenoj prilici. Poslednje dve godine imao sam problema sa povredama. Ova godina je velika za mene. Jedva ćekam da pokažem koliko sam napredovao i koliko sam iskustva stekao. Za mene je put tek počeo, zvuči ludo, ali je tako. Želim da se takmičim na najvišem nivou i dam sve za ove trenere, saigrače, tim i ovu zemlju - objasnio je Vošington.