28.08.2024.

13:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Spremna zamena za Markovića! Ako kapiten napusti Partizan u Humsku stiže milionsko pojačanje! (FOTO)

Prema saznanjima portala "Telegraf", crno-beli su pokazali interesovanje za izraelskog defanzivca Stava Lemkina, koji trenutno nastupa za Šahtjor iz Donjecka.

Lemkin, 21-godišnji talentovani fudbaler, mogao bi da postane nova snaga u odbrani Partizana ukoliko Marković odluči da se oprosti od Humske.

Marković je već odbio ponudu Makabija iz Tel Aviva, koji je bio spreman da izdvoji 1.800.000 evra za njegovo obeštećenje, ali interesovanje za njega ne jenjava. U igri su još Rajo Valjekano, koji nudi pozajmicu sa pravom otkupa, i Vitorija Plzen, koja je spremna da ponudi 1.500.000 evra.

Informer

FK Partizan

Partizan je poslednjih desetak dana ubrzano tražio adekvatnu zamenu za svog kapitena, a na vrhu liste želja našao se upravo Stav Lemkin. Iako je Šahtjor u početku zahtevao obeštećenje između dva i tri miliona evra za mladog defanzivca, svestan je da to nije jednostavan zadatak, s obzirom na to da Lemkin nije mnogo igrao u prethodnoj sezoni, sakupivši samo 246 minuta na terenu.

Zanimljivo je da Partizan nije jedini zainteresovan za Lemkina, jer se za njegove usluge raspituju i italijanski klubovi Verona i Venecija. Ipak, crno-beli trenutno deluju najbliže dogovoru sa ukrajinskim šampionom.

Lemkin je prošlog leta stigao u Šahtjor iz Hapoela Tel Aviva u transferu vrednom 850.000 evra, kao jedan od najvećih talenata izraelskog fudbala. Međutim, zbog nedostatka minutaže, Šahtjor je spreman da razmotri njegovu prodaju, što otvara vrata za mogući transfer u Partizan.

Ukoliko Marković napusti Partizan, izraelski defanzivac sa španskim pasošem mogao bi biti idealno rešenje za popunjavanje praznine u odbrani crno-belih, a ostaje da se vidi da li će dogovor biti postignut u narednim danima.