28.08.2024.

19:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Furiozan početak Partizana! Igokea na -17, dominirao Brendon Dejvis!

Nakon desetak dana bazičnih priprema košarkaši Partizana danas su odigrali prvu prijateljsku utakmicu pred novu sezonu. Renovinari sastav crno-belih je u maloj sali Beogradske arene dočekao Igokeu, a početak - obećava. Četa Željka Obradovića savladala je goste iz Aleksandrovca sa 85:68. 

Istina, u prvom poluvremenu sa Partizan propisno mučio, Igokea je na mahove sticala i osetniju prednost, ali su crno-beli uspevali da održe korak za rivalom. Kako je meč odmicao beogradski velikan igrao je sve bolje i na kraju upisao ubedljivu pobedu. 

Najbolji utisak na debiju u crno-belom dresu ostavio je Brendon Dejvis sa 17 poena, pratili su ga Tajrik Džons i Ife Lundberg sa po 14, dok je Mario Nakić ubacio 10. Sa druge strane, Brajs Džons je postigao 17, Terel Karter 14, a Marko Jeremić 12. 

Vredi napomenuti da Željko Obradović za ovaj meč nije mogao da računa na Karlika Džonsa, Frenka Nilikinu, Ajzaka Bongu, Vanju Marinkovića i Ajzeu Majka, većina njih je dobila nešto duži odmor zbog učešća na Olimpijskim igrama, dok Majka muči povreda. 

Crno-beli se nakon pobede nad Igokeom sele u Italiju gde će nastaviti za pripremama za narednu sezonu. 7. i 8. septembra ih očekuje turnir na Siciliji, a potom i nastup na turniru "Pavlos Janakopulos" u Atini. Prvi zvanični meč na programu je 25. septembra kada će u Beograd stići čačanski Borac.