28.08.2024.

20:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanojević posle neuspeha: Ovo je naša realnost! Kada ne daš gol, onda i nisi za Evropu!

Ništa od Evrope za crno-bele ni ove sezone. Drugu godinu zaredom. Ogroman udarac za klub, kako na rezultatskom, tako i na finansijskom polju.

"Parni valjak" je ispisao negativan rekord, ispao je iz sva tri takmičenja ovog leta. Krenuo je od kvalifikacija za Ligu šampiona, a nije uspeo da uđe ni u treće po jačini UEFA nadmetanje.

Propustio je srpski viceprvak odlične prilike u Beogradu prošle nedelje, a isto je viđeno i večeras na "Planet grup areni". Oba puta je kažnjen za to, zbog čega je i ispao.

- Partizan je tu gde jeste, nije u Evropi. Nismo zaslužili da uđemo u grupnu fazu, iako smo imali ozbiljne protivnike, ali to nije nikakav alibi. Na dve utakmice protiv Genta smo stvorili veliki broj prilika, nismo uspeli da ih iskoristimo. Ne možete nikoga da prođete ako ne postignete gol, pogotovo ne ovako ozbiljan tim - rekao je Stanojević za "Arenu sport" odmah posle meča.

Informer

 

Temperamentni stručnjak sada mora da oporavi ekipu i fokusira se na domaća takmičenja. Ono što je sigurno, dogodiće se i promene u igračkom kadru.

- Imamo jasnu sliku šta nam treba. Ovo je neka naša tranzicija i moramo da je prođemo kako znamo i umemo. Ništa nije slučajno. Nema tu priče da nismo imali sreće, u to ne verujem. Verujem samo u rad, karakter, borbu... Nismo to imali, nismo u dva meča dali gol i rezultat se vidi - naglasio je Stanojević, a potom dodao:

- Moramo da idemo dalje. Nastavljamo da radimo, očekujem nove igrače, još promena. Treba da uradimo nešto radikalnije, da krenemo u skroz novu priču, a to ćemo uraditi u narednom periodu.