28.08.2024.

21:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan ostao bez kapitena! Sveta Marković prodat za 1.500.000 evra!

Poslednjih dana se sve češće pominjao odlazak mladog štopera iz Humske, a sada je to i potvrđeno. S obzirom da "parni valjak" večeras u Belgiji nije uspeo da napravi preokret i plasira se u grupnu fazu trećeg po jačini UEFA takmičenja, uprava kluba je odmah krenula u rasprodaju tima.

Ispadanje iz Evrope drugu godinu zaredom biće ozbiljan finansijski udarac na ionako praznu kasu, koja do kraja prelaznog roka mora da se koliko-toliko popuni prodajom najboljih igrača.

Iako se u vezu sa Markovićem najviše dovodio španski Rajo Valjekano, ipak je pobedu odnela Viktorija Plzenj. Klub sa "Dosen arene" je pokazao ozbiljnost, bio je konkretan, a u Humskoj je ponuda od 1.500.000 evra i definitivno prihvaćena. Međutim, zbog prethodnog dogovora sa Olimpijakosom, srpskom viceprvaku će pripasti samo polovina od pomenute sume.

Srpski defanzivac će već sutra otputovati na obavezne lekarske preglede, posle kojih će uslediti potpis ugovora i zvanična promocija. Predviđeno je da on u češkom prvoligašu zameni Robina Hranača (24), koji je pre dva dana prodat Hofenhajmu za osam miliona evra.

Momak iz Bijeljine će tako po treći put u karijeri napustiti matični klub. Ukupno je za Partizan odigrao 156 utakmica, dao 13 golova, upisao dve asistencija i osvojio dva trofeja Kupa Srbije.