29.08.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši kapiten crno-belih razočaran: Igrači Partizana izgledaju kao da je kraj, a ne početak sezone!

Nije uspeo Partizan da napravi čudo u Gentu, poražen je sinoć u revanšu plej-ofa za Ligu konferencija sa 1:0 (0:0), pa je i drugu sezonu zaredom već u avgustu završio učešće na međunarodnoj sceni.

Ispali su prethodno crno-beli iz kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, čime su ispisali i negativan klupski rekord, a samim tim ostali i bez premije UEFA od najmanje tri miliona evra.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su u dvomeču protiv Belgijanaca promašili veliki broj prilika, a to ih je na kraju skupo koštalo. S tim se složio i nekada sjajni desni bek.

- Evidentno je da Partizan ima problema u završnici. U dvomeču protiv Genta nije dao gol, a tako ne možeš u grupnu fazu da prođeš. Bilo je dobrih šansi, momci ih nisu realizovali, a Belgijanci su praktično bili bezopasan, ali su pogodili iz jednog bezazlenog šuta - rekao je Rukavina za "Arenu sport".

Informer

Potpuni krah fudbalera Partizana u Evropi

On je dodao da igra crno-belih nije bila loša, ali da je u grupnu fazu ušla spretnija ekipa.

Ovaj dvomeč nije pokazao da je dalje prošao bolji tim, ali Partizan je kaženjen za propuštene prilike, kako kod kuće, tako i u gostima. Gent je defanzivnije igrao bolje, organizovanije i disciplinovanije. To je i presudilo. Stanojević probao nešto sa izmenama, u pravom trenutku ih je napravio. Sve karte je bacio u napad, jer nije bilo šta da se izgubi. Međutim, fudbal se igra zbog golova i kada ih ne postigneš, onda dolazi neuspeh. Šteta, jer crno-beli imaju za čim da žale - objasnio je Rukavina.

Bivši reprezentativac je posebno apostrofirao jedan detalj koji je njemu zapao za oko.

- Igrači Partizana mi izgledaju kao da je maj mesec, kao da su na kraju sezone, a ne na početku. Delovali su umorno, iscrpljeno, bezidejno... Nije bilo brzine, agresivnosti, pogotovo u poslednjih 15 minuta, kada je sve moralo da pršti u napadu. Kao da su im noge bile u blatu, fali im snage, bolja fizička sprema. Takođe, osetilo se i odsustvo Saldanje. Kad ne ide kako treba, onda je svaki igrač bitan, iako Brazilac nije u formi kao prošle sezone - naglasio je Rukavina.

Informer

Antonio Rukavina

Ono što sve partizanovce sada posebno brine jeste pitanje - šta i kako dalje?

- Nije dobro, to je jasno. Dve godine zaredom bez Evrope, a to ne valja ni zbog kluba, igrača i navijača. Naša liga je nešto zbog čega dolaziš do šanse da se boriš za neko UEFA takmičenje, ali cilj uvek mora da bude grupna faza. Tek će sada biti sve teže, ali mora da se podigne glava gore, da se ekipa što pre oporavi i da bace sve karte na Superligu - podvukao je Rukavina, a potom dodao:

- Lepo je i Sale Stanojević rekao, ovo je realnost, koliko god je to teško da prihvatimo. Tako je kako je, iz ove situacije se ne može. Treba ovo nekako da se zaboravi, ali i da se nešto promeni, da se izvuku pouke. Ovo je kolektivni sport i nema pojedinaca koji su krivi. U pobedama su svi junaci, tako je i u porazima. Svi treba da preuzmu odgovornost, počev od uprave kluba.