30.08.2024.

16:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Grci žele Saldanju! Partizan dobio ponudu od 5.000.000€

Fudbaleri Partizana neće igrati u Evropi ni drugu godinu zaredom, pa je prodaja Mateusa Saldanje (24) jedini način da klub dobije neophodnu finansijsku injekciju i koliko-toliko nastavi normalno da funkcioniše u nastavku sezone.

Posle informacija da je nemački Hofenhajm za Brazilca spreman da plati šest miliona evra uz bonuse i procente od dalje prodaje, sada su ipak Atinjani iskočili u prvi plan. Kako prenosi portal "Mocart sport", AEK je poslao zvaničnu ponudu u Humsku, tešku pet miliona evra, uz određene bonuse, čija visina trenutno nije poznata.

Ta suma znatno je manja od onoga što je rukovodstvo crno-belih, na čelu sa generalnim direktorom Milošem Vazurom, planiralo da izvuče na prodaji snažnog napadača ovog leta.

Zimus, kada je bio u najboljoj formi, navodno su odbijeni Fenerbahče i Bešiktaš, koji su nudili duplo više, ali usled očajnih partija Saldanje ove sezone i njemu je cena na tržištu drastično pala.

Informer

Mateus Saldanja ove sezone ne liči na sebe

Iako su ga gledali Torino i Udineze, a ponudu slala i Al Džazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, žuto-crni su odlučili da sada povuku konkretan potez. Ipak, s obzirom da u grčkoj prelazni rok traje do 11. septembra, u Atini imaju i dovoljno vremena da pregovaraju i pokušaju da izvuku najbolju moguću cenu.

Podsetimo, ukoliko mladi centarfor definitivno uskoro napusti tabor "parnog valjka", njegov zamena trebao bi da bude Lazar Romanić (26) iz pančevačkog Železničara.