31.08.2024.

10:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvanično: Partizan ostao bez kapitena! Pao je rekord! (FOTO)

Ipak, iznos čitavog obeštećenja neće leći na račun Partizana, već pola od pomenute sume. Razlog je dogovor crno-belih i Olimpijakosa koji su sklopili prilikom transfera ovog momka iz Pireja u Humsku. Tada je ubačena klauzula da iznos narednog transfera klubovi podele na ravne časti, pa se može reći da vicešampion Srbije i nije ostvario Bog zna kakav profit na standardnom članu prve postave.

Ipak, u vremenu krize i kada je klub ostao bez prihoda od Evrope, maltene svaki evro je važan.

Sa druge strane, za Viktoriju ovo će biti najskuplji transfer u istoriji kluba. Ni za jednog igrača ranije ovaj klub nije izdvojio više novca. Prethodni rekorder bio je Brazilac Rikardinjo, koji je ovog leta stigao za 1.200.000 evra iz Levskog Sofije.

Informer

Doskorašnji kapiten crno-belih napustio je klub nakon bolne eliminacije iz Lige konferencija, a na oproštaju je izjavio da će u Viktoriji imati sve što mu je potrebno za dalji napredak.

- Nije lako napustiti klub kao što je Partizan, a posebno ne meni, jer sam odrastao ovde, proveo deset godina u klubu. Treći put da se rastajemo i zaista je mnogo teško. Viktoriju Plzenj sam izabrao zato što smatram da je trenutno najbolji klub za mene, u kojem mogu dosta da napredujem i da će mi odgovarati u svakom smislu - ističe Marković.

Popularni Sveta sa Viktorijom je potpisao trogodišnji ugovor, a za crno-bele je u tri mandata odigrao 157 utakmica i postigao 13 golova.