31.08.2024.

12:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Čima Moneke besan zbog Partizana: Sve lažu o meni!

Harizmatični krilni centar odlučio je da, uprkos brojnim ponudama, ostane u Baskoniji i u narednoj sezoni predvodi tim iz Vitorije u Evroligi. Između ostalih, želeo ga je i Partizan i to u Humskoj nisu skrivali. Ipak, prvobitne informacije od strane raznoraznih "insajdera" glasile su da su pregovore vodili direktno licem u lice, iako je istina da su iz crno-belog tabora uradili sve po propisima, odnosno, kontaktirali su prvo Baskoniju.

Moneke je to sada i potvrdio u izjavi za "Noticias de Alava", uz poruku da je bio izuzetno ljut i razočaran zbog svih pomenutih glasina.

- Tokom odmora dobijao sam lažne vesti o sebi. Razočaralo me je da su ljudi širili lažne vesti, a ticale su se privatnog života. To me je naljutilo. Znao sam da neću odlaziti iz Baskonije i da ću se vratiti u moj klub posle odmora. Nikada nisam bio ni blizu odlaska iz Baskonije. Nisam imao direktnog kontakta ni sa jednom ekipom - kaže Moneke.

Spominjalo se da su za Nigerijca zainteresovani i drugi evroligaši, mada je Partizan bio očigledno najuporniji. Kako je nedavno izjavio Zoran Savić, sportski direktor crno-belih, vicešampion ABA lige je čak dvaput slao ponudu za ovog krilnog centra.

Informer

Što je najvažnije, kontaktiran je klub i nikakva pravila nisu prekršena, što se i poklapa sa Monekeovom izjavom.

- Moneke je igrač pod ugovorom. Osnovno pravilo je da ne razgovarate sa igračem koji ima ugovor. Zato smo kontaktirali klub. Predsednika Baskonije poznajem decenijama. Pitao sam ga da li je zainteresovan za taj posao. Rekao je da nije i tu je suštinski sve završeno. Ponovo smo imali razgovor posle mesec dana gde sam izneo novu ponudu. Ponovo mi je poručio da Monekea vidi u Baskoniji i to je bilo to - govorio je nedavno Savić u intervjuu za "Mocart sport".