01.09.2024.

12:13

Foto: printscreen Twitter

Sport

Dobio poziv od Piksija, pa promovisan u Engleskoj! Dete Partizana igraće sa Belingemovim bratom!

Strašan transfer napravio je Radnički iz Kragujevca ovog leta, pošto je jednog od najboljih igrača prošle sezone prodao direktno u Englesku za fiksno obeštećenje od tri miliona evra, plus dodatnih 800.000 na ime bonusa.

Momak koji je prošao omladinsku školu Partizana, ali za njega potom nije bilo mesta u prvom timu, napravio je pravi potez kada je letos Humsku zamenio Šumadijom. Odigrao je fenomenalnih godinu dana na "Čika Dači", na 29 utakmica dao je četiri gola, uz devet asistencija i odmah skrenuo pažnju na sebe.

Najbrži i najkonkretniji bio je član Čempionšipa, sa kojim je mladi ofanzivni vezista potpisao ugovor na četiri godine, uz opciju produžetka na još 12 meseci. Koliko u Aleksića veruju na Ostrvu, najbolje govori podatak da je on najskuplje pojačanje popularnih "crnih mačaka" ovog leta. Sportski direktor Kristijan Spekman pričao je o njemu samo u superlativu.

- Milan je neverovatan talenat. Dobio je nedavno i poziv za seniorsku reprezentaciju Srbije. Izuzetno nam se svidela njegova kreativnost i svestranost, ali svesni smo da moramo da budemo strpljivi, jer će biti potrebno malo vremena da se on prilagodi na novu sredinu, jezik i zemlju. Nećemo žuriti, kvalitet ima, a ubeđeni smo da će uz adekvatan rad još više napredovati i postati važan šraf Sanderlenda u budućnosti - poručio je Spekman.

Informer

Milan Aleksić

Nema sumnje, rođeni Kragujevčanin će zauvek pamtiti 19. rođendan, koji je proslavio pre dva dana. Osim potpisa za Sanderlend, on se nedavno našao i na širem spisku selektora srpske reprezentacije, Dragana Stojkovića Piksija, za predstojeće utakmice u A diviziji Lige nacija protiv Španije u Beogradu i Danske u Kopenhagenu (5. i 8. septembra)

Zanimljivo, Aleksiću će u timu sa "Stadiona svetlosti" saigrač biti i Džob Belingem (18), mlađi brat mnogo poznatijeg Džuda, koji nastupa za Real Madrid.