01.09.2024.

12:55

Foto: FK Partizan

Sport

Drama i haos na večitom derbiju! Zvezda vodila, pa zbog dva crvena kartona doživela poraz od Partizana na svom terenu! (VIDEO)

Četvrto kolo kadetske lige Srbije donelo je pravu fudbalsku dramu u večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, gde su crno-beli, posle velikog preokreta, slavili na pomoćnom terenu Marakane rezultatom 2:1.

Utakmica je počela eksplozivno, jer je Zvezda već u 2. minutu povela preko Zarića, što je obećavalo uzbudljiv nastavak. Domaći su na poluvremenu otišli s prednošću, ali crno-beli nisu odustajali, iako su se našli u nezavidnom položaju.

Ključni trenutak desio se u 40. minutu kada je defanzivac Zvezde, Ćopić, zaradio crveni karton zbog prekršaja kao poslednji igrač odbrane, srušivši napadača Partizana. Ovaj potez promenio je tok meča, jer je Partizan iskoristio brojčanu prednost i krenuo u napad.

U nastavku, Partizan je izjednačio u 49. minutu golom Obradovića, da bi prava drama usledila pred kraj utakmice. U 89. minutu Dončić postiže gol za potpuni preokret i vodi crno-bele do pobede. Kao da to nije bilo dovoljno, Jevđić iz Zvezde dobija drugi crveni karton u četvrtom minutu nadoknade, dodatno otežavajući situaciju za crveno-bele.

Ovaj rezultat je posebno iznenađujući kada se uzme u obzir stanje na tabeli pre derbija. Crvena zvezda je ušla u ovaj meč sa treće pozicije sa sedam bodova, dok je Partizan bio na desetom mestu sa samo tri boda i jednim mečom manje.

Uzbuđenja na terenu se nastavljaju, jer od 11 časova svoj večiti derbi odigraće i omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana, gde se očekuje još jedna borba do poslednjeg zvižduka.