01.09.2024.

23:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Mrak! Nula Partizana protiv Vojvodine! Tunel bez kraja, svetlo se ne vidi!

Fudbaleri Vojvodine odneli su bod iz Humske u Novi Sad - rezultatom 0:0, a tim Aleksandra Stanojevića ponovo je bio apatičan, bez kapi krvi. 

Hoće li se nešto promeniti u klubu koji je iz dana u danu sve dužem tunelu, kome se kraj ne vidi. Hoće li neko, a zna se ko, konačno ostavkama razdrmati klub, hoće li ustajali vazduh, zameniti svež, onako, mirišljiv, sa novim ljudima koji znaju šta rade.

Vazura i društvance, ali sad stvarno: Dosta je bilo!

Dno dna, trenutak koji je pokazao stanje stvari u ekipi i klubu uopšte, scena koja je zgranula sve kojima je crno-bela boja na srcu: golman Jovanović i Arijaga se umalo nisu potuli na terenu. Da nije bilo Mujakića koji ih je razdvojio, ko zna, možda bi se stvarno pohvatali za vratove.

U prvom poluvremenu utakmica kao da se igrala na novosadskom "Karađorđu". Vojvodina dominirala i stvarala šanse, dok Partizan nije napravio nijednu priliku. U prvih deset minuta tri žuta kartona. Vruće na startu, a prva šansa za Vojvodinu. Andrija Radulović je pokušao dva puta, ali Jovanović se zagrevao za odlične reakcije. 

Informer

 

Nekoliko minuta kasnije Veličković je snažno šutirao.Golman crno-belih ponovo radi posao. Ponovo je pokušao Radulović u finišu prvog dela, šutirao je sa distance, ali pravo u Jovanovića. Pred sam kraj prvih 45 minuta posle solo akcije Serija, koji je poveo loptu sa nekih 30 metara, stigao do šesnaesterca crno-belih i šutirao. Međutim, Jovanović je opet odlično odbranio i samo zahvaljujući njemu gosti nisu poveli u prvom delu utakmice. 

Daleko bolje izdanje Partizana publika je mogla da prati u nastavku meča. Ksander Severina odigrao je najbolje poluvreme ove sezone, njegova probojnost pravila je ozbiljne probleme Luisu Bariosu, a nakon samo nekoliko minuta na terenu Holanđanin je stvorio veliku šansu za svoj tim. Ipak, povratnu loptu koju je poslao ka Zahidu presekao je Butean i raščistio opasnost pred svojim golom.

Nastavio je Severina u istom ritmu, vrlo brzo je i sam bio u poziciji da donese prednost Partizanu, no, tada je na pravom mestu bio Dragan Rosić. Usledili su "dosadni" minut u Humskoj pošto sve do finiša meča većih opasnosti nije bilo. Prvi je zapretio rezervista Vojvodine - Bamidele, ukrao je brzonogi ofanzivac loptu Filipoviću, ali je potez više omogućio Mujakiću da se vrati i izglokira njegov udarac. 

U 91. minutu ponovo je Severina bio u poziciji da donese pobedu Partizanu. Ovoga puta je Rosić bio savladan, ali je Holanđanin neprecizno šutirao te nakon velike borbe golova nije bilo - 0:0.