02.09.2024.

21:44

Foto: EPA Images

Sport

Stiže još jedan stranac u Humsku?! Kamerunac na meti Partizana!

Očajnički Partizan u samom finišu prelaznog roka traži štopera posle odlaska kapitena Svetozara Markovića (23) u Viktoriju Plzenj. Propao je dogovor oko dolaska izraelskog defanzivca Stava Lemkina (21), pošto je Šahtjor iz Donjecka sve stopirao, pa se srpski viceprvak okrenuo drugim rešenjima.

U prvi plan izbio je Mihajlo Ilić (21), koji je pre samo osam meseci napustio Humsku i u transferu teškom 5,5 miliona evra potpisao za Bolonju. Međutim, u italijanskom klubu ne dobija šansu, a ne želi da sedi na klupi, pa je sada aktivirana mogućnost pozajmice.

S druge strane, to nije jedina meta "parnog valjka". Prema nezvaničnim informacijama, u igri je i kamerunski reprezentativac, trenutno član Al Raeda iz Saudijske Arabije, sa kojim ima ugovor do 30. juna 2025.

Naime, reč je o momku koji je kao petnaestogodišnjak došao u Mec, a potom je nastupao za francuske niželigaše, sve dok 2019. nije potpisao za Šambli. Najbolje partije pružao je u Ajačiju od 2021. do 2023, posle čega se preselio na Bliski istok. Snažni defanzivac je odigrao i devet utakmica za državni tim svoje zemlje.

Informer

Umar Gonzales (levo) u dresu Kameruna

Podsetimo, crno-beli su danas zavšili sve oko transfera najboljeg strelca prošle sezone Mateusa Saldanje (24) u mađarski Ferencvaroš, a zaradiće četiri miliona evra na ime obeštećenja, plus 20 posto od naredne prodaje.