02.09.2024.

23:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Košarkaši Partizana u Čačku slavili protiv ruskog tima (VIDEO)

Izabranicima Željka Obradovića je, u njegovom rodnom gradu Čačku, protivnik bio ruski Jenisej. Zanimljivo, odigrano je pet deonica, a košarkaši Partizana na kraju su slavili sa 114:85.

Najefikasniji u taboru "parnog valjka" bio je Dvejn Vošington koji je postigao 16 poena, dok su Aleksej Pokuševski i Frenk Nilikina dali po 12, a Mitar Bošnjaković i Isak Bonga stali su na 11 koševa.

Jedino je izostao povređeni Ajzea Majk, a ostale poene postigli su: Dejvis 7, Lundberg 6, Karlik Džouns 7, Koprivica 4, Nakić 6, Marinković 3, Braun 6, Lakić 2 i Tajrik Džouns 9.

Podsetimo, crno-beli su u prvom prijateljskom meču, pre pet dana, bili ubedljivi protiv Igokee u maloj sali Beogradske arene sa 85:68.

Klub iz Humske sada nastavlja pripreme na Siciliju, gde će 7. septembra igrati u polufinalu turnira protiv Dertona basketa, dok drugi par čine Trapani Šark i Golden Kings.

Po povratku u Srbiju, od 13. do 15. septembra, Partizan organizuje turnir sa AEK-om i Parizom u Beogradu, a generalna proba zakazana je za 21. septembar protiv Panatinaikosa u Atini, na otvorenom stadionu.