02.09.2024.

23:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Nastavlja se serija odlazaka iz Humske! Crno-beli pustili svoje dete u Kragujevac!

Krilni ofanzivac prošao je kompletnu omladinsku školu Partizana, ali je do prvog tima morao zaobilaznim putem, preko Voždovca i Čukaričkog. Vratio se u Humsku zimus, dok je na klupi sedeo Igor Duljaj, koji ga je u pojedinim mečevima koristio kao "džokera" sa klupe, a on je na deset utakmica upisao po gol i asistenciju.

Imao je minutažu i kod Alberta Nađa u finišu prošle sezone, a onda se sve promenilo povratkom Aleksandra Stanojevića. Janković nije uspeo da se nametne temperamentnom stručnjaku, ni na jednom duelu nije bio čak ni u protokolu, pa je rastanak bio neminovan.

Iako je momak iz Požarevca imao ugovor do 30. juna 2025, čelnici crno-belih su postigli dogovor sa ljudima iz Radničkog da ga dobiju bez obeštećenja, uz 20 posto od njegove naredne prodaje.

Tako su Kragujevčani dobili značajno pojačanje u ofanzivnom delu veznog reda, a videćemo da li će se ponoviti slučaj Milana Aleksića (19). Talentovanog vezistu su takođe otpisali letos u Partizanu, a on je potom eksplodirao u dresu "crvenih đavola". Dobio je poziv selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija, a pre nekoliko dana promovisan je u najskuplje pojačanje engleskog Sanderlenda, koji ga je platio tri miliona evra, plus dodatnih 800.000 na ime bonusa.

Informer

Aleksa Janković ponovo napustio Partizan

Inače, stručni štab "parnog valjka" je odlučio da mladog desnog beka Milana Roganovića (18) prosledi Teleoptiku, kao i vezistu Mihajla Petrovića (18).

Podsetimo, tabor srpskog viceprvaka su ovog leta napustili kapiten Svetozar Marković (Viktorija Plzenj), Mateus Saldanja (Ferencvaroš), Samed Baždar (Saragosa), Bojan Kovačević (Kadiz), Aranđel Stojković (Debrecin), Siniša Saničanin (Diošđer), Nikola Miličić, Mihajlo Petković (Napredak), Janko Jevremović (Železničar), Andrija Pavlović (Budućnost Podgorica) i Danilo Pantić (Spartak Trnava).