03.09.2024.

10:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan prodao i Severinu! Obeštećenje 1.500.000€

Otišao je najbolji strelac prošle sezone Mateus Saldanja (24) u Ferencvaroš za četiri miliona evra, kapiten Svetozar Marković (23) prodat je Viktoriji Plzenj za 1,5 miliona, a sada je došao red na Ksandera Severinu (23).

Krilni vezista obući će dres izraelskog kluba, a crno-beli će na ime ovog transfera inkasirati oko 1,5 miliona evra na ime obeštećenja, prenosi portal "Mocart sport". Daleko manje od onoga što su u Humskoj očekivali kada su reprezentativca Kurasaa dovodili prošlog leta iz Den Haga za džabe.

Onog momenta kada je Severina u toku prošle sezone iznenada napustio Partizan i otišao u domovinu, a onda se na nagovor bivšeg trenera Igora Duljaja ipak vratio, u njegov ugovor stavljena je otkupna klauzula u visini od četiri miliona. Ipak, sada su čelnici srpskog viceprvaka pristali na znatno manju sumu, verovatno iz straha da ne ostanu i bez tog novca, koji je nakon eliminacije iz Evrope neophodan za funkcionisanje kluba.

Očigledno se mladi ofanzivac svideo nekadašnjem treneru Crvene zvezde, koji je u Srbiji imao prilike da se upozna sa njegovim kvalitetima. Odlučio je Izraelac da ga dovede u Makabi, koji želi ponovo da se bori za domaće trofeje.

Informer

Ksander Severina posle samo godinu dana napušta Partizan

Podsetimo, Severina je u Partizan stigao letos, odigrao je ukupno 48 utakmica, a postigao je osam golova, uz dve asistencije. Pre njega Humsku su napustili i Aleksa Janković (Radnički Kragujevac), Samed Baždar (Saragosa), Bojan Kovačević (Kadiz), Aranđel Stojković (Debrecin), Siniša Saničanin (Diošđer), Nikola Miličić, Mihajlo Petković (Napredak), Janko Jevremović (Železničar), Andrija Pavlović (Budućnost Podgorica), Danilo Pantić (Spartak Trnava).

S druge strane, očekuje se dolazak napadača Lazara Romanića (26) iz pančevačkog Železničara, kao i povratak štopera Mihajla Ilića (21) na pozajmicu iz Bolonje. Prelazni rok u Srbiji traje do 13. septembra.