03.09.2024.

11:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Bomba u Humskoj! Partizan ima novog sportskog direktora!

Nema mira u Humskoj. A, nema ni nekih konkretnih promena, pošto se u krug uporno vrte isti likovi.

Nekadašnji fudbaler Partizana Ivica Iliev (44) ponovo će obavljati posao sportskog direktora. On će na tom mestu zameniti svog bivšeg saigrača Ivicu Kralja (51), koji je tu funkciju obavljao u minule dve godine. Navodno, plan je da čuveni golman bude raspoređen na neku drugu poziciju, ali nije još tačno definisano koju.

S druge strane, bivši napadač se, posle pauze, vraća na dobro poznato mesto, jer je isto zaduženje imao od oktobra 2015. do jula 2022. U tom periodu crno-beli su osvojili dve titule prvaka države, četiri trofeja Kupa Srbije i nekoliko puta prezimili u evropskim takmičenjima, ali i ostvarivali znatno bolje transfere.

Umeo je Iliev često da pogodi sa izborom stranaca, počev od Abubakara Oumarua, Leandra Tavambe, Rikarda Gomeša, Sejdube Sume, Takume Asana, Umara Sadika, Bibarsa Natha, Fusenija Dijabatea...

S druge strane, za vreme njegovog mandata "parni valjak" je prodao Nikolu Milenkovića u Fiorentinu za pet miliona evra, Strahinju Pavlovića u Monako za deset miliona, Umara Sadika u Almeriju za devet miliona, Filipa Stevanovića u Mančester siti za 8,5 miliona...

Ono što je posebno zanimljivo jeste njegova izjava koju je dao prošlog leta, kada je Partizan eliminisan od danskog Nordsjelanda u plej-ofu za Ligu konferencija.

Informer

Aleksandar Stanojević i Ivica Iliev

- Više ne pratim, niti gledam fudbal. Tako da nemam šta da kažem povodom poraza od Nordsjelanda. Takođe, ne znam ni situaciju u klubu, bavim se drugim stvarima i ne bih mogao ništa konkretno da kažem - rekao je tada Iliev.

Ipak, sada je odlučio da se vrati i da ponovo usko sarađuje sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem. Novi-stari sportski direktor trebao bi do kraja ove nedelje i zvanično da preuzme funkciju.