03.09.2024.

17:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan potvrdio Saldanjin transfer! Evo šta je Brazilac poručio na rastanku (VIDEO)

Posle jučerašnjih informacija da je Mateus Sladnja (25) dogovorio transfer u mađarski klub, danas je stigla i zvanična potvrda iz Humske. Brazilac je već otputovao u Budimpeštu na lekarske preglede, posle kojih će i zvanično biti promovisan, a postaće saigrač sa srpskim centarforom Aleksandrom Pešićem, koji je u dva navrata nosio dres Crvene zvezde.

Snažni napadač je prošlog leta došao u Partizan iz japanskog Džef junajteda, a plaćen je čak 1,3 miliona evra. Najbolje partije pružao je dok je na klupi "parnog valjka" sedeo Igor Duljaj, a dao je i dva pogotka na "večitim derbijima".

Za 12 meseci provedenih na Topčiderskom brdu odigrao je ukupno 40 mečeva, postigao 21 gol i upisao pet asistencija. Ipak, na startu nove sezone nije ličio na sebe, pružao je partije ispod proseka, zbog čega mu je i cena pala na tržištu. Na kraju su zeleno-beli ipak stigli do njegovog potpisa.

- Stekao sam brojne prijatelje u Partizanu i Beogradu, zbog čega sam veoma zahvalan i srećan. Počastvovan sam zbog ljubavi koju sam dobijao od navijača, sa kojima sam uspostavio posebnu vezu. Naravno, golovi koje sam dao Zvezdi će uvek biti posebni i najdraži. Sve će mi nedostajati, teško mi je što odlazim, ali ovaj klub će zauvek biti u mom srcu, moja druga kuća - poručio je Saldanja na rastanku.

Informer

 

Brazilac je imao i poruku za "grobare", zbog teškog trenutka u kom se crno-beli nalaze.

- Navijačima želim da kažem da ostanu uz Partizan, da podrže momke, jer su im potrebni. Voleo bih da se što pre vrate na stadion i da tribine opet budu pune. "Grobari", kada budete imali vremena, dođite da me gledate u Budimpešti - rekao je Saldanja.