03.09.2024.

18:02

Foto: profimedia

Sport

Progovorio o Žocu! Jaramaz potpisao za Baskoniju, pa otkrio zašto nije imao minutažu u Partizanu!

Nije se naigrao Jaramaz u crno-belom dresu prošle sezone, spominjalo se da nije u dobrim odnosima sa strategom Partizana Željkom Obradovićem, ipak iskusni plejmejker je rekao da to nije istina.

- To što je objavljeno nije bila istina. Bio sam povređen mesec dana, nisam imao probleme sa Željkom. Naš odnos je dobar. Zato nisam igrao, nisam se osećao dobro fizički. Vitorija je za sada najviša tačka moje karijere. Ogroman izazov i veoma sam srećan što sam ga prihvatio. Nadam se da ću odgovoriti zadatku i pomoći klubu - rekao je Jaramaz.

On je ugovor s Baskonijom potpisao na godinu dana, a istakao je da mu je mnogo drago što će sarađivati s trenerom Pablom Lasom.

- Prvi utisci su fantastični. Ovo je sjajna šansa za mene da rastem. Ne poričem da volim Partizan, ali ovo je sada neka druga situacija. Imam priliku da radim sa Pablom Lasom i nadam se da da ću napredovati - zaključio je Jaramaz.

Sportski direktor Baskonije Feliks Fernandez je rekao da je srećan zbog toga što su doveli svestranog igrača.

- Tražili smo svestranog igrača, a Jaramaz je u dobrim godinama i odlično poznaje oba takmičenja (ACB i Evroligu). Tri naša plejmejkera (Hauatd, Boldvin, Jaramaz) mogu čak i da igraju zajedno, ali to je nešto što naš trener mora da odluči. Moraćemo da napravimo odluka u ACB do novembra koga ćemo registrovati, a pokušaćemo da Kamaru Boldvinu sredimo pasoš kako bi nastaupao kao domaći igrač - rekao je Fernandez