04.09.2024.

10:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova

Vicešampion ABA lige i Srbije ovog leta je rekonstruisao čitav tim, a mahom su dovedeni strani igrači.

Od domaćih košarkaša od kojih se očekuje velika uloga stigli su novi kapiten Vanja Marinković, povremeni reprezentativac Aleksej Pokuševski, kao i mladi Arijan Lakić i Mario Nakić. Veliko pojačanje, ali neke naredne sezone, trebalo bi da predstavlja talentovani Mitar Bošnjaković, kao i Aleksa Dimitrijević, ali pitanje je koliko će oni i dobiti šansu u prvom timu.

Plan je, prema rečima Androića, bio da oni ključni prvotimci budu upravo naši reprezentativci, ali do njih je, barem sada, bilo nemoguće doći.

Poznato je da su i Lučić i Milutinov veliki navijači crno-belih i da su pre deset godina bili deo šampionskog tima, koji je poslednji put osvojio domaću ligu. Ipak, kapiten Bajerna i centar Olimpijakosa godinama su nedostižna meta ne samo za Partizan, već i za brojne druge klubove.

Željkov pomoćnik i kum ističe da neki drugi evropski klubovi imaju praktično neograničene budžete i da zbog toga crno-beli ne mogu da se trkaju sa njima.

- Svih ovih godina pokušavali smo da vratimo neke igrače u Partizan. Recimo, Lučića, Milutinova... Nismo uspevali iz različitih razloga. Svaki trener želi da ima što više domaćih igrača. Ali, kad nešto ne može, onda ne može. Budžeti pojedinih klubova gotovo su neograničeni - kaže Vladimir Androić, pomoćnik Željka Obradovića, za "Kablarnet".

"Grobari" su, uprkos svemu, zadovoljni kako novi tim izgleda. Kao potencijalna pojačanja spominjali su se još neki povratnici, ali stranci, poput Davisa Bertansa, Žofrija Lovernja i drugih.

Ipak, svi navijači Partizana jedva čekaju da na delu u zvaničnim mečevima vide pojačanja poput Ifea Lundberga, Sterlinga Brauna, Dvejna Vošingtona i naročito Karlika Džounsa, od kojeg očekuju da bude novi lider tima.

Informer

Neki čak veruju da bi ovaj tim, poput Panatinaikosa prošle sezone, mogao da dođe i do samog kraja, ali Androić kaže da je o takvom scenariju, odnosno osvajanju Evrolige, nerealno govoriti u ovom momentu.

- Željkova deseta titula? Svi mi to očekujemo, ali pitanje je koliko je realno o tome pričati u ovom trenutku. Naši zadaci sada su dobra timska hemija, a ako uspemo to da napravimo, doći će i rezultati. Sve je još u početnoj fazi, a optimizam nećemo gajiti na tome kolika je igračeva želja da se dokaže - zaključuje Androić, a čitav intervju možete pročitati na ovom linku.

Reprezentacija Srbije? Istinsko čudo!

Vladimir Androić govorio je i o uspehu srpske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu. Naš tim osvojio je bronzanu medalju, iako mnogi smatraju da je po svemu prikazanom zaslužio zlato. Naročito zbog tog meča polufinala protiv SAD. Androić ističe da je rezultat, sam po sebi, vredan pažnje.

- Istinsko čudo, bili su nadomak senzacije, svi smo komentarisali kako su izgubili, po stotinu puta smo pričali o tome, ali su ostvarili rezultat vredan pažnje. Ovo su bile OI sa sedam, osam, timova koji su bili sjajni. U takvoj konkurenciji napraviti takav rezultat je za svaku pohvalu. Svaka čast - dodaje Vladimir Androić.