04.09.2024.

13:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Grci kvare posao Partizanu! Klub iz Atine želi srpskog defanzivca!

Momak koji je ponikao i afirmisao se u Partizanu prešao je zimus u Bolonju, u transferu teškom 4,5 miliona evra, ali nije dobio šansu da se pokaže u italijanskom prvoligašu. Zbog toga se ovog leta pominje da bi mogao da ode negde na pozajmicu, a klub iz Humske želeo je to da iskoristi.

Naime, crno-beli su nedavno ostali bez kapitena Svetozara Markovića, koji je otišao u Viktoriju Plzenj, pa je sada upražnjeno mesto u centralnom delu odbrane. Prva meta bio je Izraelac Stav Lemkin iz Šahtjora, ali su Ukrajinci na kraju stopirali taj transfer iz političkih razloga.

Okrenuo se srpski viceprvak tada ka Iliću, pregovori sa Bolonjom su počeli, a onda je u prvi plan iskočio AEK. Kako prenose mediji sa Apenina, žuto-crni su ozbiljno zagrizli za visokog štopera, žele prvo da ga dovedu na pozajmicu, uz opciju u ugovoru da mogu da ga otkupe narednog leta za četiri miliona evra.

Grci su, navodno, kontaktirali čelnike sa stadiona "Renato Del'Ara", a s obzirom da u ovoj zemlji prelazni rok traje još osam dana, videćemo šta će se do kraja izdešavati.

Informer

Mihajlo Ilić

Podsetimo, naš mladi reprezentativac je za "parni valjak" odigrao ukupno 32 meča, dao jedan gol i upisao jednu asistenciju. Šansu je dobio i iskoristio kod bivšeg trenera Igora Duljaja, dok u Bolonji nije upisao nijedan minut na terenu.

Takođe, novi trener Vinćenco Italijano nije uvrstio rođenog Jagodinca na spisak licenciranih igrača za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona.