04.09.2024.

15:20

Foto: Reuters

Sport

Zabranili mu da dođe u Partizan, pa otišao kod Lazetića u Makabi!

Izraelski defanzivac bio je ovog leta velika želja Partizana, sportski sektor i trener Aleksandar Stanojević videli su u njemu idealnu zamenu za Svetozara Markovića, koji je prodat Viktoriji Plzenj.

Kontaktiran je Šahtjor, s kojim su crno-beli usko sarađivali prošle sezone dok je na klupi sedeo Igor Duljaj, legenda kluba iz Humske, ali i iz Donjecka. Zahvaljujući njegovim dobrim odnosima zimus je dres "parnog valjka" obukao Ekvadorac Denil Kastiljo.

Međutim, odlazak srpskog viceprvaka tokom letnje pauze na prijateljski turnir u Rusiju, sa kojom su Ukrajinci već dve godine u ratu, bili su dovoljan razlog za Šahtjor da prekine svaki kontakt i stopira odlazak štopera u Beograd.

Tu situaciju sada je iskoristio Makabi i doveo Lemkina na pozajmicu, uz pravo da ga otkupi narednog leta, ukoliko sve tri strane budu zadovoljne. On ima aktivan ugovor sa "rudarima" do 30. juna 2028.

Informer

Stav Lemkin se vratio u Izrael

Tako je srpski stručnjak Žarko Lazetić dobio još jedno značajno pojačanje u odbrani, pošto je prethodno angažovan i Nemanja Stojić iz Crvene zvezde, sa kojim je sarađivao u TSC-u. Makabi je uspeo da izbori i plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a rivali će mu biti Porto, Sosijedad, Midtjiland i RFS kod kuće, a Ajaks, Braga, Bode Glimt i Bešiktaš u gostima.

Inače, Lemkin je dete Hapoela iz Tel Aviva, gde se afirmisao, a sada će obući dres ljutog rivala. On je prošao i sve mlađe reprezentativne selekcije, dok je za A tim Izraela debitovao u septembru prošle godine.