04.09.2024.

14:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Crno-beli dobili štopera! Partizan vratio svoje dete

Uspeo je Partizan da dobije trku i konačno dovede pojačanje u odbrani. Mladi štoper, koji je zimus prodat Bolonji za 4,5 miliona evra, definitivno se vraća u matični klub, prenosi portal "Mocart sport".

Ponovo će rođeni Jagodinac sarađivati sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, koji ga je u svom drugom mandatu i priključio prvom timu. Otkako se Ilić preselio na Apenine nijednom nije dobio šansu da se pokaže, nije odigrao ni minut, zbog čega je želeo da promeni sredinu.

Nakon prodaje kapitena Svetozara Markovića (24) u Viktoriju Plzenj, mesto centralnog defanzivca ostalo je upražnjeno, pa su čelnici crno-belih morali brzo da reaguju i pronađu neko rešenje. Prva opcija bio je Stav Lemkin, ali je Šahtjor iz Donjecka sve stopirao iz političkih razloga, pa je Izraelac završio u Makabiju iz Tel Aviva.

Tada su se sve karte bacile na razgovor sa Bolonjom oko našeg mladog reprezentativca, za kojeg je, prema navodima medija sa Apenina, ozbiljno bio zainteresovan i atinski AEK. Ipak, srpski viceprvak i italijanski prvoligaš postigli su dogovor o jednogodišnjoj pozajmici, s tim da je klub sa stadiona Renato Del'Ara" prihvatio da mu i dalje oni isplaćuju primanja.

Informer

Mihajlo Ilić

Tako će Ilić najverovatnije u predstojećoj sezoni činiti štoperski tandem sa Nihadom Mujakićem, a svakako pozitivna okolnost za stručni štab je što on i dalje ispunjava status "bonusa". U prethodnom mandatu odigrao je 32 utakmice za crno-bele, a upisao je po jedan gol i asistenciju.