05.09.2024.

20:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Kakvo ludilo zbog Partizana! Baskonija rasprodala skoro celu halu mesec dana pre meča sa crno-belima!

Meč je na programu 3. oktobra u dvorani "Fernando Buesa" u Vitoriji, a kolika euforija vlada među navijačima baskijskog kluba govore i neverovatni podaci o prodaji karata. Naime, kako je nekadašnji šampion Španije saopštio, u ovom momentu preostalo je još 300 karata za meč protiv Partizana.

Crno-beli utakmicom protiv ovog rivala započinju novu sezonu u Evroligi, a zanimljivo, Baskonija je napravila akciju gde je "grobarima" ponudila besplatan put u Vitoriju.

Očigledno da ova dva tima neguju izuzetno dobre odnose, a ovog leta razmenili su i košarkaše. Partizan je angažovao dugogodišnjeg beka Baskonije, Vanju Marinkovića, a put Vitorije u suprotnom smeru otišao je Ognjen Jaramaz.

Osim toga, crno-beli su u nekoliko navrata pokušali da angažuju i harizmatičnog krilnog centra španskog tima, Čimu Monekea, ali do dogovora nije došlo, jer klub iz Vitorije nije želeo da ga pusti.

Ove ekipe prošle sezone su se sastale u dva navrata. Pobedu u Španiji odnela je Baskonija, koja je slavila nakon produžetaka, dok je u Beogradu slavio Partizan, u atmosferi za pamćenje.