05.09.2024.

20:23

Foto: EPA

Sport

Obradović o pojačanjima: Bićemo konkurentni, ali će se karakter videti u teškim momentima!

Doživeo je Partizan korenite promene u igračkom kadru tokom leta. Trener Željko Obradović na raspolaganju će imati kompletno novi tim pošto je od prethodne sezone jedini "preživeli" Balša Koprivica. Iako će biti potrebno vreme da se crno-beli uigraju, iskusni strateg ubeđen je da će njegov tim biti konkurentan u Evroligi. 

- Iznenađujuće leto za nas, nismo imali plan da napravimo kompletno novi tim, ali je spletom okolnosti došlo do toga. Kada sam seo sa Ostojom Mijailovićem, Zoranom Savićem i mojim stručnim štabom smo doneli odluke. Zadovoljan sam, ostao je samo Balša Koprivica, a na predstavljanju deluje da su i navijači zadovoljni. Oseća se pozitivna atmosfera, to je ono što me raduje, ima mnogo entuzijazma, svi smo željni rada, ali će se u teškim momentima prepoznati kakav karakter imamo. Zahvalan sam predsedniku kluba na pojačanjima, bićemo konkurentni u Evroligi budući da je to najvažnije takmičenje za nas - rekao je Željko Obradović za "B92". 

Informer

 

Ponovo se strateg Partizana dotakao propalog transfera Nikole Mirotića prošlog leta, ali i istakao da su odlasci Matijasa Lesora, Janisa Papapetrua, Jama Madara i Dante Egzuma znatno uticali na izdanja crno-belih u svim takmičenjima. 

- Prethodne dve godine smo bili najmlađi tim u Evroligi, ove sezone će biti isto tako. Ogroman broj srpskih igrača prošli su kroz Partizan od kako sam se vratio, neki nisu bili u situaciji da se vrate, a neki nisu želeli da dođu. Ponosan sam zbog činjenice da ove sezone imamo mlade igrače, oni će dobiti priliku, tako je bilo i ranijih sezona. Nažalost, imao sam igrače koji nisu bili dovoljno posvećeni, timski trening je jedno, ali je raditi na sebi i individualno, dakle, sami odlučuju da li će igrati ili ne. Navijači navijaju za Partizan, ne za strance ili domaće igrače - objašnjava Željko Obradović. 

Navijači su prethodne sezone strahovali da će iskusn strateg napustiti Humsku nakon slabih rezultata, ali je Obradović dogovorio produžetak saradnje i obavezao se na vernost Partizanu. 

- Gde god sam radio imao sam podršku i poštovanje, ali ovo je posebno za mene. Moj povratak u Partizan povezan je samo sa osećanjima, sve što mogu ću dati za ovaj klub.