07.09.2024.

14:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Hoće li Lučić ispuniti želju "grobarima"? Veteran progovorio o povratku u Partizan!

Iako su mediji i navijači godinama priželjkivali njegov povratak u crno-beli dres, ovog leta, uprkos kontaktima, do toga nije došlo.

- Imam još godinu dana ugovora sa Bajernom. Čuo sam za izjavu trenera Partizana, čak mi je i Leo Vesterman prosledio tu informaciju, iako nisam siguran kako je do nje došao. Bilo je kontakata ovog leta, ali ja sam i dalje igrač Bajerna - izjavio je Lučić za "Basketballsphere".

Informer

Vladimir Lučić

Lučić, četvorostruki šampion ABA lige sa Partizanom, kratko je analizirao i promene u timu crno-belih. Prema njegovom mišljenju, Partizan je napravio značajan zaokret u svojoj filozofiji pod vođstvom Željka Obradovića.

- Ove sezone ekipa je defanzivno orijentisana, svi igrači su izuzetno visoki za svoje pozicije i odbrambeno vrlo jaki. Naravno, poseduju i ofanzivni talenat, mnogi su igrali u NBA i Evroligi, ali ovo je novi projekat - ocenio je Lučić.

Informer

Vladimir Lučić

On je istakao važnost prilagođavanja novih igrača na specifičnu atmosferu u Beogradu i pritisak koji nosi igranje za Partizan.

- Sigurno da će biti potrebno vreme da se naviknu na Beograd, navijače i pritisak. Ključni će biti rezultati u prvim derbijima, jer ti mečevi u Beogradu često odlučuju tok čitave sezone - zaključio je Lučić, podsećajući na važnost duela sa Crvenom zvezdom.

Iako povratak u Partizan ovog puta nije realizovan, Lučić ostavlja vrata otvorena za budućnost, ali za sada je fokusiran na obaveze u Bajernu.