07.09.2024.

18:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Saldanja opleo po srpskom fudbalu: Pokraden sam!

Napustio je Mateus Saldanja u finišu prelaznog roka Humsku i dres Partizana zamenio za opremu Ferencvaroša. Brazilski golgeter je u Budimpeštu stigao kao veliko pojačanje za aktuelnog šampiona, a njegov dolazak izazvao je ogromno interesovanje medija.

Budući da je trenutno reprezentativna pauza, a da Saldanja nema obaveze u Brazilu višak vremena snažni napadač iskoristio je kako bi sanirao povredu, ali i razgovarao sa medijima u Mađarskoj. Govorio je bivši golgeter Partizana o brojnim temama, a posebnu pažnju posvetio je trci za najboljeg strelca u Superligi Srbije. 

Naime, Saldanja je sa 17 golova bio najbolji strelac elitnog fudbalskog ranga, ali je tu nagradu morao da podeli sa Milošem Lukovićem iz IMT-a. Ipak, Brazilac smatra da mu je u Srbiji naneta velika nepravda pošto je, kako kaže - postigao 18 pogodaka. 

Informer

 

- Smatram da sam postigao 18 golova u Partizanu u prvenstvu prošle sezone. Na jednom meču sam uputio udarac na gol, posle tog puta se lopta odbila od jednog od defanzivca i računao se kao autogol, ali za mene je to moj gol - rekao je Mateus Saldanja. 

Brazilac je put "Grupama Arene" otišao u transferu teškom oko 4.000.000 evra. Pre Partizana nastupao je za Džef junajted, Nefči, Rongčeng, Baiju i Orasko.