08.09.2024.

23:15

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizan osvojio prvi trofej u novoj sezoni! Crno-beli deklasirali Trapani na Siciliji! (VIDEO)

Promenio je Partizan kompletan tim tokom leta, ali su navike i ambicije crno-belih ostale iste. Cilj je što dalje dogurati u Evroligi, a ako se po jutru dan poznaje regionalni vicešampion napravio je pravu stvar na tržištu. Željko Obradović i njegovi izabranici su nakon prvog dela priprema otišli na prijateljski turnir na Siciliju, epilog - najbolji mogući. 

Partizan je nakon pobede nad Dretonom u finalu turnira odigrao meč sa domaćinom - Trapanijem, a ispostavilo se da je četa Jasmina Repeše nedostojan rival crno-belima. Na kraju, ubedljiva pobeda gostiju - 89:61. 

Crno-beli su bili za nijansu bolji u prvoj deonici pošto su uvodnu prednost četi Željka Obradovića obezbedili Sterling Braun i Frenk Nilikina. Ipak, usledila je serija Partizanovih grešaka što koriste košarkaši Trapanija i preko Džastina Robertsona, a potom i Ortona uspevaju da se vrate u meč. Do kraja uvodnih 10 minuta igralo se u egalu, iako su crno-beli bili bolji rival usled slabog procenta šuta izabranici Jasmina Repeše uspeli su da isope prednost i na prvi predah odu sa pola koša minusa - 20:19. 

Informer

 

Nešto efikasnija bila je druga denonica pošto su se Brendon Dejvis, Karlik Džons i Ife Lundberg raspucali. Na nesreću Partizana u tim momentima je i Trapani pronašao napadački ritam, posebno raspoložen bio je Orton, a do poena su stigli Đentile i Tibor Plajs. No, minut pre odlaska na odmor crno-beli su "pritegli" odbranu i stekli prvu osetnu prednos +7 bilo je u tim momentima za Obradovićev tim. 

Nastavio je Partizan u istom ritmu i na startu drugog poluvremena, a vrlo brzo crno-beli stekli su dvocifrenu prednost. Vođstvo gostiju iz Beograda raslo je iz minuta u minut te je meč praktično rečen nakon 25 minuta kada je četa Željka Obradovića stekla +20 nakon trojke Alekseja Pokuševskog. 

Nisu crno-beli spuštali gas do kraja meča, na ruku im je išla i katastrofalna igra Trapanija te se Partizan sa Sicilije vraća sa prvim trofejem ove sezone. 

Partizan se sada vraća u Beograd, a od 13. do 15. septembra će na terenima na Kalemegdanu igrati prijateljski turnir protiv AEK-a i Pariza. Generalna proba pred start nove sezone zakazana je za 21. septembar protiv Panatinaikosa na otvorenom stadionu u Atini.