09.09.2024.

19:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Ništa od mečeva na Kališu! Partizan morao da preseli turnir pod krov

"Parni valjak" je za vikend zakazao turnir NIS open, međutim, kako su za naredne dane najavljene vremenske nepogode, crno-beli su bili primorani da promene planove i da spektakl pod "otvorenim nebom" presele na Beogradski sajam, u Halu 3. 

"Najavljeni turnir NIS Open Air koji je planiran da se održi tokom nastupajućeg vikenda na otvorenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, seli se zbog loših vremenskih uslova u Halu 3 Beogradskog sajma. U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU", saopštili su crno-beli.

Kako je pojasnio Partizan, klub će za samo 72 sata prilagoditi sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgraditi tribine kapaciteta od 5.000 mesta. Konfiguracija tribina ostaje ista u odnosu na predviđenu na Kalemegdanu, tako da kupljene ulaznice važe.

Tokom turnira Partizan će predstaviti nove dresove za predstojeću sezonu.

Prvog dana turnira 13. septembra igraće Partizan - AEK (19.00). Sutradan će se sastati Pariz i AEK (19.00), dok će u nedelju snage odmeriti crno-beli i francuski klub od 21 čas.