11.09.2024.

07:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Obradović u Partizanu ovo 3 godine nije doživeo!

Partizan je potpuno promenio tim pred novu sezonu. Ostao je doduše samo Balša Koprivica, a trener Željko Obradović je u jednom podkastu govorio o mladim, domaćim igračima koji su ga oduševili posle jednog treninga.

- Postoji jedna stvar zbog koje sam presrećan. Prvi trening koji smo imali, sedam srpskih igrača, ovih mladih, svi su ostali da šutiraju kad sam završio trening… I stranci. Ali, Boga mi, na kraju su svi oni ostali da šutiraju. To se meni za ove tri godine u Partizanu nije dogodilo - kazao je u podkastu "X&O's CHAT" oduševljeno Obradović.

Informer

Iskusni stručnjak kaže da bez treninga nema ni dobrog šutera.

- Posvećenost! Bilo je nekih igrača koje smo molili da dolaze kad je slobodan dan, a oni nikad nisu došli. Kako ćeš da postaneš šuter? Kad završimo trening, ja dam zadatak da se ubaci 100 šuteva, a oni me gledaju i kažu: “A zašto 100?”. Najbolji koje sam trenirao su svako jutro dolazili i ubacivali po 500 šuteva. I nema trenera koji to neće reći, niti velikih igrača koji neće reći da je to suština -  rekao je Željko.

Obradović ističe da na šutu mora da se radi i da to uporno ponavlja igračima.

- Šut je nešto na čemu mora da se radi, mi smo uvek imali dobre šutere kao zemlja koja voli košarku. Američki tim koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama je imao takve igrače. To je to i bez toga ne može... Uvek kažem igračima "Znam da sa vam dosadan jer ovo ponavljam, a možete da zamislite koliko sam sebi dosadan kada već 30 godina ponavljam?" Ali moram, to je posao koji radim -  zaključio je Obradović.

Podsećamo, Partizan je predstojećeg vikenda trebalo da organizuje turnir na otvorenim terenima Kalemegdana, ali najavljeno loše vreme pomrsilo je planove crno-belima. "Parni valjak" je za vikend zakazao turnir NIS open, međutim, kako su za naredne dane najavljene vremenske nepogode, crno-beli su bili primorani da promene planove i da spektakl pod "otvorenim nebom" presele na Beogradski sajam, u Halu 3. Prvog dana turnira 13. septembra igraće Partizan - AEK (19.00). Sutradan će se sastati Pariz i AEK (19.00), dok će u nedelju snage odmeriti crno-beli i francuski klub od 21 čas.