15.09.2024.

18:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kraj: Partizan poražen u Zaječaru! OFK Beograd posle preokreta savladao crno-bele!

OFK BEOGRAD - PARTIZAN  3:2 (1:2)

Strelci: Ovusu 18, Paločević 86p, Stojilković 90+5 - Filipović 15, Zubairu 40
Grad: Zaječar
Stadion: Kraljevica 
Sudija: Milan Stefanović, Beograd

OFK Beograd: Popović - Gobeljić (od 88. Lazić), Vukičević, Đermanović, Anan - Ado, Paločević, Ovusu (od 88. Momčilović) - Knežević (od 93. Stanojlović), Cvetković (od 62. Mituljikić) - Vlajte (od 62. Stojilković)
Trener: Simo Krunić

Partizan: Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Zahid, Kovač (od 87. Nikolić) - Goh (od 46. Arijaga), Natho (od 79. Šćekić), Zubairu (od 58. Trifunović) - Kalulu (od 58. Jovanović)
Trener: Aleksandar Stanojević

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! 

96. minut - GOOOOOOOOOOOL! Preokret OFK Beograda - 3:2! Stojilković je strelac! 

95. minut - Jovanović je heroj Partizana! Skida kapiten crno-belih dva zicera rezervisti Stanojloviću... Nestvarne intervencije novog reperezentativca Srbije! 

90. minut - Igraće se još pet minuta u Zaječaru! 

87. minut - Umalo da Partizan ponovo povede... Mihajlo Ilić bio je najviši u skoku, gađao je, ali spektakularna parada Balše Popovića! 

Informer

 

86. minut - GOOOOOOOOOOOL! Otišao je Aleksandar Jovanović na jednu stranu, a Paločević šalje po sredini gola - 2:2!

85. minut - PENAL! Anan je poslao centaršut, trapavo je reagovao Mario Jurčević i OFK Beograd će imati šansu da sa kreča dođe do izjednačenja! 

83. minut - Opao je ritam utakmice, deluje da je Partizan zadovoljan trenutnim rezultatom i ambicije su vezane isključivo za kontre. Sa druge strane, OFK Beograd tek povremeno uspeva da se primakne kaznenom prostoru, premalo je to za gol... 

78. minut - Mogao je Đorđe Jovanović da reši pitanje pobednika pošto je na ivici kaznenog prostora došao do lopet između Vukičevića i Ada, ali Popović brani njegov udarac, ostaje 1:2!

74. minut - Curi vreme "romantičarima" u Zaječaru, imali su izabranici Sima Krunića svoje šanse, ali ih nisu iskoristili. 

70. minut - Bilo je osnova da OFK Beograd dobije penal nakon trapave reakcije Jovanovića i Mujakića budući da je lopta zakačila defanzivca Partizana po ruci. Ipak, Milan Stefanović uz pomoć VAR sobe odlučuje da nema kaznenog udarca. 

66. minut - Još jedna opasnost pred golom Aleksandra Jovanovića... Ponovo je pukla odbrana Partizana, rezervista Stojilković imao je izglednu poziciju u petercu, ali kapiten crno-belih uspešno interveniše! 

63. minut - VELIKA ŠANSA! Ispao je Mujakić nakon duge lopte Paločevića, sam je pred Jovanovića izašao Nikola Knežević, ali gađa pored gola bonus OFK Beograda! 

Informer

 

63. minut - Dvostruka izmena za Simu Krunića, šalje svoje napadačke adute na teren - Mituljikić i Stojilković menjaju Cvetkovića i Vlajtea! 

61. minut - Još jedna dobra prilika za Partizan, imali su "romantičari" mnogo sreće u ovoj situaciji budući da je Zahid iz izgledne pozicije gađao preko gola, ostaje 1:2!

59. minut - Nekoliko desetina sekundi bilo je potrebno Đorđu Jovanoviću da postigne novi gol u dresu Partizana! Bio je napadač crno-belih u dobroj poziciji, gađao je, ali Balša Popović izvanredno reaguje. 

58. minut - Nova izmena u timu Partizana, Aldo Kalulu ustupa svoje mesto Đorđu Jovanoviću! 

53. minut - Anan je probio levom stranom, ubacio loptu u kazneni prostor, ali je u gužvi ispred nekoliko fudbalera uspeo da je pokupi golman Jovanović, ostaje 1:2!

49. minut - Prvi žuti karton na meču dobija Edmundo Ado, vezista OFK Beograda srušio je Stefana Kovača. Natho izvodi slobodan udarac, ali na mestu je bio Popović. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, jedinu izmenu napravio je Aleksandar Stanojević i to defanzinu pošto je na teren umesto Goha postao Kervina Arijagu. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Poluvreme! Imala je publika u Zaječaru priliku da gleda dobar i otvoren fudbal na obe strane, a na odmor minimalnu prednost nosi Partizan! Strelci za crno-bele bili su Filipović i Zubairu dok je precizan za OFK Beograd bio Samuel Ovusu...

Informer

 

43. minut - Malo je nedostajalo da OFK Beograd ponovo za stotinak sekundi dođe do izjednačenja... Ovusu je dobio mnogo prostora, poslao centaršut na koji niko nije išao te je Jovanović u poslednjem momentu morao da vadi loptu iz gola, ostaje 1:2! 

40. minut - GOOOOOOOOOOL! Taman kada je OFK Beograd uspeo da pronađe kakav-takav ritam Partizan dolazi do vođstva - 1:2! Gajas Zahid i Bibars Natho pokazali su svoje fudbalsko u meće, Izraelac je poslao perfektan pas za Zubairua, a ofanzivcu crno-belih nije bilo teško da matira Balšu Popovića! 

38. minut - Sada nešto bolja sekvenca u igri "romantičara", Aleksandar Paločević uspeva da uposli Vlajtea dugom loptom, ali je napadač iz Surinama bio u ofsajdu. 

35. minut - Kako se bližimo poluvremenu opada i ritam utakmice, Partizan ima terensku inicijativu i nadmoć u posedu, ali slabo to koristi četa Aleksandra Stanojevića. OFK Beograd se brani u niskom bloku ne uspevaju to crno-beli da probiju. 

30. minut  Evo i prvih varnica na stadionu u Zaječaru, Vlajte i Nihad Mujakić završili su u klinču, uspeva situaciju da smiri sudija Stefanović. 

Informer

 

26. minut - Nova šansa za Alda Kalulua, napadač Partizana utrčao je u prostor nakon Gohovog centaršuta, ali je gađao preko gola. Traže crno-beli penal, od toga neće biti ništa - čitavoj situaciji prethodio je ofsajd u kom se našao momak iz Južne Koreje. 

23. minut - Iako je u Evropi odbrana Partizana bila najslabiji deo tima, u domaćem prvenstvu je daleko drugačija situacija. Gol Samuela Ovusua prvi je koji su crno-beli primili ove sezone u Superligi! 

21. minut - Novo uzbuđenje u Zaječaru, ovoga puta je Aldo Kalulu bio u centru pažnje, ali je njegov udarac uspeo da zaustavi Balša Popović. U nastavku Partizan dolazi do kornera, no, . minutEdmundo Ado čisti opasnost u svom kaznenom prostoru. 

18. minut - GOOOOOOOOOL! Ekspresan odgovor "romantičara" preko Samuela Ovusua! Nekadašnji reprezentativac Gane prelako je izbacio Maria Jurčevića, a onda poslao kiflu u malu mrežu za 1:1. Ništa tu nije mogao Aleksandar Jovanović... 

16. minut - Filipović postiže osmi gol za crno-bele u ovom šampionatu, sa druge strane - OFK Beograd je deseti put kapitulirao! 

Informer

 

15. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi Partizan, a strelac je Aleksandar Filipović! Ključnu ulogu u akciji crno-belih odigrao je Ibrahim Zubairu koji je poslao centaršut na prvu stativu gde je spreman bio iskusni desni bek i glavom matirao Balšu Popovića - 0:1!

14. minut - Uzvraća Partizan istom merom preko Ibrahima Zubairua! Popović zaustavlja udarac bonusa crno-belih, na loptu je naleteo Aldo Kalulu, ali ni njegov udarac nije završio u mreži OFK Beograda - 0:0. 

13. minut - Još jedna opasnost pred golom Aleksandra Jovanovića, ovoga puta nakon kornera. Knežević je izveo udarac iz ugla, najviši u skoku bio je Vukičević, no, lopta odlazi preko prečke. 

12. minut - Sevnula je kontra OFK Beograda, a mladi Nikola Knežević umalo donosi prednost nominalnom domaćinu. Trapavo je reagovala odbrana Partizana, ali Nihad Mujakić u poslednjem momenta uspeva da blokira udarac talentovanog ofanzivca "romantičara". 

9. minut - Opasan nalet Partizana po levoj strani, Aldo Kalulu je prošao pored Anana, poslao centaršut u srce kaznenog prostora gde je ispred Zahida reagovao Marko Gobeljić, ostaje 0:0. 

Informer

 

6. minut - Uspeva Goh da probije prvu liniju odbrane i dođe nadomak kaznenog prostora gde ga ruši Edmundo Ado. Crno-beli su imali šansu da iz prekida ugroze gol Popovića, ali Đermanović čisti opasnost iz peterca. 

4. minut - Miran start meča na "Kraljevici", domaćin visokim presingom uspeva da osujeti pokušaje Partizana da iz poslednje linije kreira napade. 

1. minut - Utakmica je počela, početni udarac izveli su fudbaleri OFK Beograda! 

PRE MEČA

18:51 - Duel u Zaječaru neće biti igran po idealnim vremenskim uslovima budući da je temperatura tek 11 stepeni. 

18:43 - Glavni arbitar na meču biće Milan Stefanović iz Beograda, a njegovi pomoćnici su Miloje Milićević i Ivan Blagojević. Četvrti sudija je Ivan Stamenković, dok će u VAR sobi biti Novak i Miloš Simović. 

18:37 - OFK Beograd i Partizan poslednji put su u Superligi Srbije bili rivali davne 2016. godine kada su "romantičari" slavili na Karaburmi. U međuvremenu, odnosno - pre godinu dana, odigrana je jedna prijateljska utakmica tada su crno-beli bili bolji rezultatom 2:1. 

18:29 - Iako je malo ko očekivao da će odnos snaga u osmom kolu biti ovakav - OFK Beograd duel sa Partizanom dočekuje na boljoj poziciji na tabeli. "Romantičari" su četvrti na tabeli sa 13 osvojenih bodova dok je Partizan šesti sa dva manje. 

Informer

 

18:20 - Sa druge strane, Simo Krunić odlučio se za očekivani tim, a posebna pažnja biće usmerena ka Marku Gobeljiću koji je nekada nastupao za Crvenu zvezdu: Popović - Gobelić, Vukičević, Đermanović, Anan - Ado, Paločević - Ovusu, Knežević, Cvetković - Vlajte!

18:14 - Pretrpeo je Partizan brojne promene tokom reprezentativne pauze zbog čega startna postava izgleda dosta drugačije od prethodne. Aleksandar Stanojević odlučio se za sledećih 11, a najveće iznenađenje je što ponovo u startnoj postavi nema Đorđa Jovanovića: ovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Zahid, Kovač - Goh, Natho, Zubairu - Kalulu!

18:09 - Sat vremena pre početka utakmice u Zaječaru Partizan je potvrdio da se rastao sa Ksanderom Severinom. Brzonogi ofanzivac karijeru nastavlja u dresu Makabi Haife, opširnije - OVDE

18:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmog kola Superlige Srbije između OFK Beograda i Partizana. Sve detalje sa ovog meča i stadiona "Kraljevica" u Zaječaru uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!