15.09.2024.

18:42

Foto: ATA Images

Sport

Rastanak nakon godinu dana - Partizan se rešio Severine!

Nakon godinu dana mučenja - Ksander Severina, podigao je sidro i napustio Partizan. Niti je Holanđanin uživao u Humskoj, niti su crno-beli bili zadovoljni izdanjima brzonogog ofanzivca zbog čega je rastanak bilo jedino logično rešenje, a nekadašnji as Ado Den Haga karijeru nastavlja u dresu Makabi Haife. 

Partizan je na klupskom sajtu, sat vremena pre početka meča protiv OFK Beograda, objavio da je Ksander Severina i zvanično prodat. Prema informacijama izraelskih medija, crno-beli će na ime obeštećenja dobiti 1.200.000 evra fiksno dok u Humsku kroz bonuse moglo da stigne još 300.000 evra. 

Informer

 

„Od prvog dana mog boravka u Partizanu sam uživao. Moji cimeri i moji saigrači su činili sve da se ovde osećam kao kod kuće i da oni budu moja porodica. Meč koji nikada neću zaboraviti, koji mi je najomiljeniji je moj prvi „večiti derbi“, jer tu amtosferu koju sam tada doživeo sa našim navijačima na stadionu je nešto što ću pamtiti zauvek. I,naravno, gol protiv Crvene zvezde!. Mojim saigračima želim puno sreće u nastavku prvenstva i, naravno, pobedu u derbiju“, poručio je na rastanku Ksander Severina. 

Severina je u Humsku stigao pre godinu dana, upisao je 48 utakmica, postigao osam golova i upisao 12 asistencija. Ipak, na startu nove sezone bio je potpuno van ritma zbog čega su navijači jedva čekali da Holanđaninu vide leđa.