16.09.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: Istorijski bod Partizana u Humskoj! Murinjo ostao bez rešenja za "parni valjak"!

Dočekali su navijači Partizana tog 16. septembra 2003. godine da po prvi put gledaju voljeni klub u grupnoj fazi Lige šampiona. Početak je obećavao budući da su baš na današnji dan crno-beli u Humskoj u prvom kolu došli do boda protiv moćnog Porta - 1:1. 

Sastav Žoze Murinja imao je ulogu apsolutnog favorita uoči utakmice, ali je Porto uz mnogo sreće sačuvao i bod u Humskoj. Nesigurni Radaković poklonio je vođstvo Portugalcima, ali je u nastavku meča bio izuzetno samouveren među stativama. Dobre izmene Lortara Mateusa donele su boljitak u igri Partizana, no, nakon izjednačenja obe ekipe su bile fokusirane da sačuvaju rezultat. 

Gosti su u 22. minutu poveli nakon kornera - Deko je poslao sjajan centaršut u peterac, a ispreg golmana Radakovića do lopte je stigao Koštinjo i sproveo je u Partizanovu mrežu. Ipak, vođstvo Portugalaca nije sputalo crno-bele da na svom terenu režiraju veliko iznenađene protiv rivala koji je sezonu ranije došao do trofeja u Kupu UEFA. 

Informer

 

Četa Lotara Mateusa više od pola sata pritiskala je poslednju liniju Porta, ali rezultata nije bilo. Gosti su vodili sve do 54. minutu kada je sjajna akcija krunisala golom Delibašića za konačnih 1:1. Bio je to prvi bod za Partizan u elitnom društvu... 

PARTIZAN: Radaković - Đorđević, Stojanoski, Vest, Raža - Ćirković, Duljaj, Ilić, Nađ - Iliev, Delibašić. Trener: Lotar Mateus. 

PORTO: Vaja - Fereira, Kostsa, Karvaljo, Valente - Koštinja, Maniče, Mendeš - Deko - Derlei, Mekarti. Trener: Žoze Murinjo.