15.09.2024.

23:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizan dobio igru nerava protiv Pariza! Crno-beli nastavili pobednički niz, Dejvis uz zvuk sirene za pobedu!

Partizan je u petak deklasirao AEK i zapalio maštu navijača sjajnom predstavom u "Hali 3" Beogradskog sajma. Večeras je - očekivano, bilo znatno teže budući da je rival crno-belima bio Pariz, novopečeni evroligaš koji je titulom u Evrokupu uspeo da obezbedi mesto među elitom u srpskoj prestonici pokazao je da bi naredne sezone mogli da predstavljaju kamen spoticanja mnogim favoritima. 

Partizan je u dramatičnoj završnici imao jače živce. Brendon Dejvis je prošao put od tragičara do heroja budući da je prvo faulom poklonio vođstvo Parizu, a onda poenima nakon ofanzivnog skoka obezbedio minimalnu pobedu - 83:82 (21:20, 25:23, 22:22, 15:17).

Navijači Partizana imaju mnogo razloga za zadovoljstvo pre svega zbog daleko boljeg defanzivnog pristupa u odnosu na prethodnu godinu, ali i dovoljno napadačkog talenta. 

Informer

 

Trebala je iz Beograda još jedna lepa košarkaška scena da obiđe Evropu i nema sumnje da bi tako bilo, ali je sredinom treće deonice došlo do prekida zbog ponašanja navijača. Ponovo se na meti "grobara" našao prvi čovek Crvene zvezde - Nebojša Čović, a nezadovoljan skandaloznim skandiranjem Željko Obradović tražio je da navijanje prođe u sportskom i fer maniru. 

Nakon kraće pauze utakmice je nastavljena, ali je ritam Partizana bio potuno razbijen. Znalački su to iskoristili izabranici Tijaga Splitera koji su od -12 do kraja treće četvrtine uspeli da se vrate na minimalan zaostatak. U naletu je bio Jantunen, a dodatni problem za crno-bele predstavljale su lične greške VAnje Marinkovića i Frenka Nilikine. 

Serija Pariza nije prestajala ni na startu poslednje četvrtine, Francuzi su igrali kao u transu, a sve ke rezultiralo brzim tajm-autom Željka Obradovića nakon samo dva minuta igre. Gosti nisu iskoristili dva napada da dođu do preokreta, ali treću jesu kada je Tajson Vord pogodio otvorenu trojku i "ugasio" atmosferu u dvorani - 68:72!

Ipak, izabranici Željka Obradovića vrlo brzo uspeli su da se vrate na pravi kolosek i poenima Vašingtona, Lundberga i trojkom Karlika Džonsa slave u dramatičnoj završnici. Trener crno-belih može da bude zadovoljan i adaptacijom brojnih novajlija na atmosferu "grobara" budući da je već, žargonski rečeno - počela da ih "loži".