16.09.2024.

10:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Željko Obradović i Vanja Marinković se oglasili zbog vređanja Vesne Čović

Partizan je sinoć u spektakularnoj atmosferi savladao ekipu Pariza sa 83:82, a duel je bio nakratko prekinut zbog uvredljivog skandiranja navijača.

Tim povodom oglasili su se stručni štab i igrači Partizana i pozvali su navijače da prekinu sa uvredljivim skandiranjem.

"Navijačima Partizana neizmerno hvala na vernosti, brojnosti i neverovatnoj podršci koju osećamo ne samo tokom utakmica, već i van terena, na ulici, u restoranima, pozorištima, bioskopima, tržnim centrima... bukvalno na svakom mestu u Beogradu i šire. Istovremeno, ovim putem skrećemo pažnju na stvari koje stručnom štabu i igračima Partizana veoma smetaju. Radi se o vređanjima svake vrste, upućenih sa naših tribina prema pojedincima ili kolektivima. Takvo ponašanje i slika koju šaljemo o nama vređajući druge je upravo ono protiv čega se borimo. Želimo da budemo primer drugima, da svakog protivnika dočekamo sa poštovanjem i ispratimo aplauzom", naveo je KK Partizan u saopštenju koje su potpisali Željko Obradović i Vanja Marinković.

Dodaje se da sve to ostavlja negativan efekat na ekipu.

"Efekat koji publika izaziva vređanjem pojedinaca i drugih timova je jako negativan, kako za igrače, tako i za članove stručnog štaba. Takvim činjenjem sa tribina, sklanja se fokus sa igre i onoga što najbolje umemo za radimo i zbog čega smo se okupili, a to je igranje košarke za naš Partizan. Pomozite nam tako što ćete svu koncentraciju usmeriti na podršku timu i pesme kojima ćete iskazivati ljubav prema Partizanu, bez vređanja bilo koga ili bilo kakvih drugih nesportskih ispada", dodaje se između ostalog u saopštenju.