18.09.2024.

19:45

Foto: Starsportphoto©

Sport

Hajde da pričamo o rukometu! Spektakl u "SPENSU" - Partizan srušio šampiona!

Kada bi se u danima ispred nas govorilo samo o utakmici Vojvodine i Partizana, rukomet u Srbiji pronašao bi pravi kolosek. Ipak, sve su prilike da će se rat saopštenjima nastaviti, a spektakularna predstava iz novosadskog "SPENS-a" biti skrajnuta u drugi plan. Nažalost. 

Rukometaši Vojvodine i Partizana drugi put u šest dana bili su rivali, a za razliku od meča iz Banjaluke kada je šampion Srbije bio uspešniji, ovoga puta pobedu put Beograda nosi četa Đorđa Ćirkovića. Crno-beli su u prvom kolu Superlige Srbije najavili šampionske ambicije pošto su naneli poraz glavnom favoritu za titulu - 30:28 (13:12). 

Informer

 

Ponovo je Partizan daleko bolje otvorio meč i nakon 15 minuta igre došao do tri gola prednosti. Ipak, kako se bližilo poluvreme Vojvodina je uspevala da pronađe svoj ritam i istopi prednost rivala. Svoj potencijal nagovestio je Stefan Dodić, a golgeterski je izuzetno raspoložen bio Ahmed Sesa. 

Imali su Novosađani nekoliko prilika da povedu, ali je u međuvremenu Đorđe Ćirković promenio golmana i među stative poslao omladinskog reprezentativca Srbije - Nikolu Zorića. Bila je to genijalna odluka budući da je 19-godišnji čuva mreže, ispostaviće se, postao čovek odluke.

Zorić je sakupio sedam intervencija, ali su sve bile u ključnim momentima iz izglednih situacija. Za to vreme, golmanski tandem Vojvodine Trnavac-Lučin, nije imao rešenja za Nikolu Crnoglavca koji je bio apsolutno nezaustavljiv. 

Selektor Srbije i trener Vojvodine - Boris Rojević, bio je prinuđen da svoj poslednji tajm-aut iskoristi 15 minuta pre kraja utakmice. Partizan je bio u naletu i golom Crnoglavca stekao četiri pogotka prednosti. Usledila je nova drama budući da su Novosađani, sada već po navici, u završnici poluvremena bili bolji rival. 

Kada je Crnoglavac stao nastavio je kapiten Nikola Zečević. Sa dva vezana gola momak iz Nove Varoši uspeo je da odoli nalete Vojvodine i sačuva vođstvo svom timu. Tačku na meč na isteku 59. minuta stavio je Mladen Šotić golom iz nemoguće pozicije! 

Informer

 

Epitet MVP-a na kraju je poneo Nikola Crnoglavac budući da je postigao čak 14 golova iz 20 pokušaja. Pratio ga je Nikola Zečević sa pet, a po tri su dodali Vasić, Šotić i Mićić. Zorić je meč završio sa sedam odbrana. Sa druge strane, Ahmed Sesa postigao je osam, Miha Kavčić i Vorkapić po četiri, a Petar Đorđić samo tri. Vojvodina nije imala pomoć golmana budući da su Andrej Trnavac i Fran Lučin zajedno skupili šest uspešnih intervencija. 

Partizan već za vikend očekuje pakleno težak izazov budući da će na svojoj "Banjici" dočekati Crvenu zvezdu u večitom derbiju. Ništa lakši posao neće imati ni Vojvodina koja ide na noge Metaloplastici.