19.09.2024.

11:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan desetkovan u Atini! "Crno-beli" odleteli za Grčku bez petorice igrača! (FOTO)

"Crno-beli" su ka Grčkoj krenuli bez kapitena Vanje Marinkovića, koji se oporavlja od lakše povrede, kao i bez Arijana Lakića i Ajzee Majka, koji su se nedavno vratili nakon povreda. Pored njih, u Atinu nisu pošli ni juniori Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević.

Prvi meč na turniru Partizan će odigrati u petak, 20. septembra, protiv turskog Efesa, s početkom u 14 časova, ali utakmica će biti zatvorena za javnost. Već sledećeg dana, crno-bele očekuje spektakularni duel protiv Panatinaikosa, na rasprodatom stadionu "Kalimarmaro" u Atini, zakazan za 21.00.

Partizan u Atinu stiže u sjajnoj formi, nakon što su tokom priprema ostvarili svih šest pobeda. Posebno su se istakli u pobedama protiv Igokee (85:68), Jeniseja (114:85), kao i na turniru u Italiji, gde su savladali Tortonu (96:94) i Trapani (89:61). Na „Nis open air“ turniru, crno-beli su pobedili AEK (93:60) i Pariz (83:82), čime su pokazali da su spremni za ozbiljne izazove u predstojećoj sezoni.

Navijači s nestrpljenjem prate svaki korak ekipe Željka Obradovića, a predstojeći dueli u Atini biće prava provera snage Partizana pred početak nove košarkaške godine.