20.09.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Partizan se okliznuo protiv autsajdera u Ligi Evrope (VIDEO)

Crno-beli su pre 12 godina obezbedili evropsku jesen u drugom po jačini elitnom klupskom takmičenju. "Parni valjak" je prethodno u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od kiparskog AEL-a, pa je završio u plej-ofu za Ligu Evrope gde je u dvomeču bio bolji od norveškog Tromza.

Voljom žreba klub iz Humske završio je u H grupi zajedno sa ruskim Rubinom, milanskim Interom i Nefčijem iz Azerbejdžana. 

Informer

 

Partizan je tako sezonu u Ligi Evrope otvorio duelom na svom terenu i to protiv autsajdera iz Bakua. Nefči je bar na papiru delovao kao lak plen, pritom bilo mu je debitantsko učešće u nekom evropskom takmičenju, pa je većina i pre utakmice upisala tri boda na konto tadašnjeg srpskog šampiona. Ipak, posle 90 i kusur minuta igre u Humskoj mreže su ostale netaknute. 

Utakmicu je na kraju obeležio sukob Aleksandra Mitrovića i golmana Nefčija Saše Stamenkovića, inače bivšeg čuvara mreže Crvene zvezde. Golgeter Partizana nezadovoljan izjavom Stamenkovića uoči utakmice, želeo je da se obračuna s njim. Ipak, veći haos sprečili su igrači oba tima, tako da je sve ostalo samo na verbalnom okršaju. 

Informer

Sukob Mitrovića i Stamenkovića

Izabranici Vladimira Vermezovića pred ne tako popunjenim tribinama stadiona JNA dočekali su goste iz Azerbejdžana. Loše vreme i kiša, koja je natopila vodom teren u Humskoj, dodatno su uticali na slabu partiju crno-belih. 

Partizan je od starta kontrolisao igru i prostor, njihova namera bila je jasna da što pre slome otpor rivala, koji je svoju igru bazirao na disciplinovanoj odbrani i šansi da eventualno iz kontranapada zapreti. 

U prvih pola sata igre viđena je uspavanka, ekipe su opipavale puls, a onda je u 29. minutu Nefči prvi ozbiljnije zapretio iz prekida. Izveli su korner, nakon čega je šutirao Šukurov, ali je Stojković praktično sa gol-linije izbacio loptu. Ubrzo je svoj šut oprobao i kapiten Sadigov, ali je lopta završila preko prečke, pa se bez promene rezultata otišlo na odmor.  

Informer

 

Nastavak drugog poluvremena doneo je ofanzivniju igru Partizana. Vermezovićevi puleni su sve češće igrali pred golom rivala, ali se sve svodilo na individualne pokušaje sa distance ili polu distance. Delovalo je kao da crno-beli nemaju rešenje kako da probiju blok i ugroze gol bivšeg golmana Crvene zvezede Saše Stamenkovića, koji je godinu dana ranije sa "Marakane" otišao upravo u Nefči. Vreme nije radilo u korist Partizana, koji je i pored slabe igre na kraju mogao do tri boda i to u poslednjim trenucima meča. 

Igrao se 94. minut kada je Lazar Marković iskoristio loše postavljenu odbranu gostiju i sjajnim pasom uposlio usamljenog Nemanju Tomića, koji na kraju nije uspeo da pogodi okvir gola.