21.09.2024.

09:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Ljubimac "grobara" otvorio dušu! Posle Duška i Partizana nisam imao težak trening!

Igrajući za crno-bele od 2012. do 2014. godine, Bertans je prošao kroz jedinstveno iskustvo koje mu je, kako ističe, oblikovalo karijeru.

- Posle Partizana nikada više nisam imao težak trening. Sve je bilo lakše nakon tih godina - rekao je Bertans u intervjuu za "Meridian sport".

On je naglasio da su treninzi i utakmice pod Vujoševićevim vođstvom bili izuzetno zahtevni, ali da su upravo zbog toga on i njegovi saigrači postali mentalno snažni i spremni na sve izazove.

Informer

Davis Bertans

Letonac je sa posebnim poštovanjem govorio o timu sa kojim je igrao i o atmosferi unutar ekipe.

- To je bio Dule. Nije bilo bitno ko daje koševe, važno je bilo da igramo dobro. Znali smo da nas ništa ne može slomiti – ni loši rezultati, ni raspored. Zbog toga su mnogi od nas imali duge karijere u NBA ili su ostali na visokom nivou u Evroligi.

Iako je Bertans napustio Partizan sa osećajem nezadovoljstva zbog načina na koji su se rastali, priznaje da je nakon nekoliko godina ipak kontaktirao Vujoševića kako bi mu se zahvalio.

- Dugo nisam razgovarao sa Duletom, ali posle njegovog odlaska iz kluba sam ga pozvao. Želeo sam da zna da mu ništa ne zameram i da sam mu zahvalan za sve što je učinio za moju karijeru.

Bertans, koji je kasnije ostvario uspešnu osmogodišnju karijeru u NBA, osvrnuo se i na legendarne momente iz dresa Partizana. Posebno se prisetio finala 2013. godine protiv Crvene zvezde, kada je pogodio ključnu trojku na 20 sekundi do kraja meča.

- Tajm-aut Radonjić! Nezaboravno! Divne uspomene, fantastična utakmica, u gostima, i slika navijača Zvezde koji se hvataju za glavu dok šutiram trojku.

Iako je sada u novoj fazi karijere, Bertans ističe da su godine provedene u Partizanu bile ključne za njegov profesionalni razvoj, a Vujoševiću je zahvalan na disciplini i posvećenosti koju je stekao kroz rad sa njim.